Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Съдът отмени решение на ОИК

Снимка: wikimapia.org

Административният съд в Русе отмени решение на Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Русе от 29.09.2019 за назначаване на членове на секционни избирателни секции /СИК/, утвърждаване на техните резерви и разпределението на местата в ръководствата на СИК на територията на общината.

Жалбата е подадена от политическа партия, а решението на ОИК - Русе е оспорено с мотива, че то не съответства на материалния закон и на целта на Изборния кодекс, който прогласява пълно съобразяване на съотношението на парламентарно представените политически сили с техните представители в изборната администрация.

Съдът връща преписката на Общинската избирателна комисия в Русе за незабавно назначаване на секционни избирателни комисии, при спазване на дадените в съдебното решение указания по прилагане на закона.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонти на спортни обекти

Шест големи обекта от спортната инфраструктура в Русе са ремонтирани и обновени, съобщават от общинската администрация. Изцяло реновирано е помощното игрище в спортния комплекс „Ялта“. На стадиона в комплекса бе обособен самостоятелен закрит сектор за лекоатлетическите дисциплини по хвърляне. В комплекс „Дунав“ в момента се извършва..

публикувано на 26.02.21 в 14:21

Спряха "зелените коридори" в Русенско

Временно се преустановява функционирането на „зелените коридори“ в Русенско, съобщават от областната администрация. Причината е липсата към настоящия момент на ваксини за всички желаещи. Тя се дължи както на повишения интерес към имунизацията срещу заболяването, така и на ограниченото количество ваксини, което беше доставено. При доставка на нови..

публикувано на 26.02.21 в 08:13

Ремонтират емблематична сграда

Община Русе ще кандидатства за финансова подкрепа от Министерството на културата за ремонт на Доходното здание. Tова решиха общинските съветници на днешното си заседание. Сградата се нуждае от ремонт, за да бъде запазен историческият и културен дух, който тя носи. Заместник-кметът по хуманитарни дейности Енчо Енчев обясни, че идеята е да се кандидатства..

публикувано на 25.02.21 в 14:14

Парфюми менте на Дунав мост

Повече от 500 парфюма, открити при проверка на автобус на ГКПП "Дунав мост" , конфискуваха русенските митничари. Това съобщиха от митницата. Автобусът, пътуващ от Турция за Румъния, бил спрян за проверка на граничния пункт преди два дни. В багажното отделение имало 13 чанти, облепени с тиксо. В тях митничарите открили 533 тестер-парфюма на..

публикувано на 25.02.21 в 14:08
стара кола

Старите трошки стават отпадък

Моторните превозни средства, намиращи се върху държавен или общински имот с прекратена регистрация за повече от три месеца, ще се считат за отпадък. Това приеха русенските общински съветници на редовната си сесия днес. Возилата, на които не е заверен знакът за технически преглед за повече от три месеца и се намират върху държавна или..

публикувано на 25.02.21 в 13:07

Чинари в Мартен

40 сребърни смърча и 30 чинара засадиха служители на Общинското предприятие "Паркстрой - Русе" в Мартен. Фиданките са дарени от фирма и са залесени в имоти, собственост на Община Русе. Сдружението ще полага грижи за поливането и отглеждането на дърветата.

публикувано на 25.02.21 в 11:36

Отрязоха договорките по търговете

Общинският съвет в Русе прие промените в Наредба №1 във връзка с общинската собственост. Изменения в наредбата прекратяват порочните практики в търговете за общинско имущество. Те са свързани с тръжните процедури за наем на имоти и вещи - общинска собственост и целят преодоляването на констатираните недостатъци в провеждането им. Ключово е..

публикувано на 25.02.21 в 11:20