Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бъди войник!

Силистра е 23-ият град, в който ще се проведе информационната кампания „Бъди войник“.

Проявите ще бъдат наблюдавани от началника на Щаба на сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов. Събитието ще се проведе на 9 октомври. От 16.00 ч. в сряда на площад „Свобода” ще започне информационната борса за набиране на войници и матроси. На място присъстващите ще могат да се запознаят с възможностите, условията и сроковете за кандидатстване и постъпване на служба в Българската армия.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Паметна плоча на празника

Паметна плоча в чест на добруджанците мъченици от периода 1913-1940 г. бе открита в Тутракан по повод празника на града, свързан с освобождението му от румънска окупация и 80 години от подписването на Крайовския договор. В края на празничния ден ще се състои тържествена заря проверка, след което започва концертът на Националния ансамбъл..

публикувано на 21.09.20 в 14:12

Румен Радев на празника в Тутракан

Жителите на Тутракан честват днес празника на своя град. По този повод от 10.30 ч. ще има тържествена сесия на Общинския съвет, а час по-рано е откриването на паметна плоча, посветена на 80-та годишнина от подписването на Крайовския договор, с който Южна Добруджа е възвърната на България. 21 септември е обявен за празник на Тутракан с решение..

публикувано на 21.09.20 в 07:44

Условна присъда за иманяр

Силистренският Окръжен съд одобри споразумение между Окръжната прокуратура и 62-годишен мъж от алфатарското село Чуковец. Обвиняемият е признал, че без съответното разрешение е търсил археологически обекти с металотърсач. До 3 април е държал в дома си общо 182 монети, апликации, гривни, стрели и други. Обектите не са идентифицирани и..

публикувано на 18.09.20 в 12:09

Отчитат харчовете на Тутракан

Извънредно заседание на Общински съвет в Тутракан ще се проведе   от 14:00 ч. днес. Общинските съветници ще разгледат предложенията за удостояване със званието „Почетен гражданин на Тутракан“ и с почетен знак „За граждански принос“. Предстои да бъде попълнен съставът на две от Постоянните комисии към местния парламент. На сесията ще бъде..

публикувано на 18.09.20 в 09:24

Дядо Курти на 100

Стогодишният дядо Курти Милушев от Силистра има чувство за хумор и спазва дисциплина на хранене и на живот. Все още сънува и в сънищата си работи- като леяр, копае канали или ниви. Според него тежкият физически труд, многото движение и грижите в последните години на децата му - семейството на д-р Балиеви, са го съхранили. Днес на тържество в..

публикувано на 17.09.20 в 13:26
Русенски университет - Филиал Силистра

Откриха учебната година

Академичната учебната година днес откриха във Филиала на Русенския университет в Силистра. Новоприетите студенти са 107. Те ще се обучават 2 направления – педагогическо и инженерно. От днес с решение на Академичния съвет в Русе директор на Филиала в Силистра е доц. д-р Румяна Лебедова – преподавател по литература.

публикувано на 16.09.20 в 13:32

Спасиха 2000 декара гора

2000 декара гора са спасили от пожар огнеборците от Кайнарджа вчера, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра. Пожарът е станал малко след 17 ч. в сухи треви и е засегнал 5 декара акациева гора край село Средище. От началото на годината до края на август силистренските огнеборци са били на 623 произшествия срещу 653 през миналата..

публикувано на 16.09.20 в 11:24