Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Деца на пътя

4
Снимка: ОД на МВР-Шумен

Ученици от СУ“ Сава Доброплодни“ в Шумен получиха светлоотразителни елементи, свързани с безопасността им при движение по пътищата.

Първокласниците бяха посетени от комисар Йордан Дундаков от Областната дирекция на МВР в Шумен. В кратка беседа заедно си припомниха основни правила за придвижване до училище и вкъщи.

Изработени са жилетки с надпис „Видими на пътя“, които родителите на децата трябва да ги сложат на ученическите им раници.

"Като се движите по тротоарите сутрин или близо до пътя, фаровете на автомобилите ще ги осветяват и водачите ще знаят, че по улицата се движат най-малките участници в движението", обясни пред първокласниците комисар Дундаков.

Всички първокласници в Шумен получиха като подарък за новата учебна година светлоотразителен елемент с форма на полицейска жилетка, уточниха от ОД на МВР.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Шуменски окръжен съд

Историята на един символ

Съдебната палата е една от най-красивите и внушителни сгради в Шумен, тя е един от символите на града. Строежът й е започнал през 1905 г. и е завършен през 1925 г. От 1931 г. е собственост на Министерството на правосъдието и в нея се помещава Окръжен съд – Шумен до 1944 г., когато е сменено предназначението, а съдът е изместен в друга сграда на..

публикувано на 03.06.20 в 13:45

Деца рисуваха природата

Над 320 творби участваха в 25-тото издание на Националния конкурс за детско творчество „Природата - моето вдъхновение“. В надпреварата, организирана от дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“,  учениците представиха рисунки, приложни творби, презентации, стихове и разкази по темата. Най-масово участваха учениците от разградската..

публикувано на 03.06.20 в 13:23

Спецакция в Каолиново

Полицейска операция по противодействие на битовата престъпност и контрол по движение по пътищата се провежда в Каолиново. Полицейски служители от Районното управление и от сектор "Пътна полиция" към Областната дирекция на МВР - Шумен извършват проверки на хора от криминалния контингент, проверяват се адреси в града и кварталите "Кус" и "Боймир"...

публикувано на 03.06.20 в 13:15
Язовир

Тревога за водата в Шумен и Търговище

Малко над 37% е наличният полезен обем в язовир "Тича", а 49,96% е процентът на запълване от общия обем, съобщават от МОСВ. Данните са към 29 май. Постъпващият в язовира приток продължава да бъде значително по-малък от разхода, поради което ползването от язовира е редуцирано, като заявките на водоснабдителните дружества са намалени - з а ВиК -..

публикувано на 03.06.20 в 12:52
Шуменски окръжен съд

Задържан съдебен заседател

23-годишният Симеон П. е задържан до 72 часа с постановление на Окръжната прокуратура в Шумен. Мъжът е издирван с Европейска заповед за арест, издадена от съда в италианския град Лоди за кражба и неправомерно използване на чужда кредитна карта. След задържането му на 2 юни в полицията в Шумен, се оказало, че 23-годишният мъж е съдебен заседател, за..

публикувано на 03.06.20 в 12:25
Шуменски окръжен съд

Видео разпити по интернет

Монтажът и тестването на най-новата придобивка в Шуменския окръжен съд приключи. Става дума за система за видеоконференция в зала 9. Тя включва камери с висока резолюция, три петдесет и пет инчови телевизора, пулт за управление. Окръжният съд е в Шумен е сред двайсетте, които се сдобиха с модерната техника. Наличието й ще улесни работата на..

публикувано на 03.06.20 в 11:57

Матура по избор

Втората задължителна матура се провежда днес. Държавният зрелостен изпит започна в 9 ч., а времето за работа е четири астрономически часа. За днешната проверка учениците сами избират учебния предмет. В Шуменска област най-много – 649 души – са предпочели теста по биология и здравно образование. 212 младежи са избрали предметите от философския..

обновено на 03.06.20 в 10:56