Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На рали в Ихтиман

Красимир Кръстев и Добрин Борисов
Снимка: Радио Шумен

Двама шуменски пилоти ще се включат през уикенда в първия рали спринт в Ихтиман. Красимир Кръстев и Добрин Борисов трябва да преодолеят късите дистанции на класическия етап „Мухово“.

Кръстев ще разчита на приятелката си Зоя Атанасова. Тя ще бъде негов навигатор. Отляво на Борисов пък ще стои Пламен Иванов, настоящият ръководител на комисията „Рали“ към Автомобилната федерация на България. Иванов е отговарял за съдийството и организацията на различни рали надпревари, но никога не се е качвал в състезателен автомобил.

Красимир Кръстев стартира в клас НС4 със своя Ситроен Саксо, а Добрин Борисов участва в клас НС3 с Рено Клио. За първи път от поне 30 години в рали състезание у нас няма регистрирани автомобили 4х4.

Официалното откриване на рали спринта е в събота от 19 ч. на Централния площад в Ихтиман. Двойното преминаване на етапа „Мухово“ в неделя започва от 10 ч.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Неуспешен старт за Антоанета Костадинова на 10 метра пистолет

Антоанета Костадинова не успя да се класира за финала в дисциплината на 10 метра въздушен пистолет на олимпийския турнир в Париж. Състезателката от Търговище зае 16-о място в квалификациите с 573 точки и не намери място сред 8-те най-добри, които продължават напред.  Преди три години на Игрите в Токио Костадинова спечели сребърен медал в тази..

публикувано на 27.07.24 в 16:48

Двама спортисти от Североизтока стартират на Олимпиадата в Париж

Двама състезатели от региона започват днес участието си на Летните олимпийски игри в Париж. Вицешампионката от Токио 2020 в спортната стрелба Антоанета Костадинова ще участва в квалификациите на 10 метра въздушен пистолет. Именно в тази дисциплина спортистката от Търговище завоюва сребърен медал на предходната Олимпиада. Квалификациите са от 13..

публикувано на 27.07.24 в 09:47

Откриха шахматния турнир

“За мен е чест, че имам възможността да открия традиционния Международен турнир по ускорен шах и блиц. Фактът, че за поредна година успяваме да организираме този турнир и за него са се записали 240 участници от 12 страни, показа на какво ниво е той. Целта ни е люлката на шахмата в България да бъде именно град Шумен”. С тези думи кметът на Шумен проф...

публикувано на 26.07.24 в 15:27

Още медали за Огнян Ганчев

Нови четири отличия спечели шуменецът с присадено сърце Огнян Ганчев на Европейските игри за трансплантирани. Ден след среброто в турнира по бадминтон, той завоюва два златни и два сребърни медала в плуването.  В плувния турнир страната ни завоюва още четири титли благодарение на Георги Пеев от Хасково, който е единственият у нас с два..

публикувано на 24.07.24 в 08:06

Шумен става шахматна столица

242 са до момента заявките за участие в 3-тия Международен турнир по ускорен шах и блиц в Шумен. Това съобщиха организаторите от местния спортен клуб по шахмат. Очаква се да се включат състезатели от България и още 12 държави, сред участниците има и международни гросмайстори за мъже и жени. Представителите на шуменския клуб ще са около 30...

публикувано на 23.07.24 в 13:57

Шуменец с медал от Европейските игри

Шуменецът Огнян Ганчев е сред първите четирима българи, спечелили отличия на Европейските игри за трансплантирани и диализирани в Лисабон. Той завоюва сребро в бадминтона в своята възрастова група. Второ място спечели и Евгени Георгиев. И двамата са с присадено сърце.  При жените журналистът от БНР Наталия Маева, която е с двустранна белодробна..

публикувано на 23.07.24 в 08:30

Триумф за домакините

Състезателите от Тутракан заеха първо място в отборното класиране в първия кръг на Националния шампионат по водомоторен спорт. Призовата тройка допълват тимовете на Порт Лом и на Ряхово. В отделните класове шест от седемте първи места са за домакините от Тутракан – най-високо на почетната стълбичка стъпиха Владимир Николов, Калоян Кирилов, Павлин..

публикувано на 21.07.24 в 15:03