Промяна на мегахерците

Заради планова годишна профилактика, предавателят на Радио Шумен за Силистра на честота 90,3 мегахерца, днес (21.10.) няма да излъчва програмата ни от 9 до 17 ч. 

Можете да ни слушате на честота 87,6 мегахерца или онлайн.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Рицари на доброто

Четирима от номинираните двайсет и четирима души са отличени от неформалната силистренска организация  „Рицари на доброто” за добротворчески прояви през тази година. Организацията  е създадена преди осем години по идея на учители. Тя подкрепя дейности в помощ на ученици и студенти с един родител и значими обществени прояви. „Главен рицар”..

публикувано на 04.12.19 в 16:46

Затвор доживот за брутален убиец

34-годишен мъж получи доживотен затвор за предумишленото убийство на 22-годишната си приятелка Ангелка. Присъдата е постановена от Окръжния съд в Силистра. Тежкото престъпление е било извършено в края на януари 2017 г. в местността Келявица край дуловското село Руйно. Убийството е разкрито едва на 6 март, когато двама служители на БДЖ открили..

публикувано на 04.12.19 в 16:37

Стипендии от президента

Дванайсетокласничките Гергана Златева и Йоанна Великова от Центъра за настаняване от семеен тип в Силистра са получили стипендии от президента на Република България Румен Радев, съобщиха от Силистренската община. Администрацията на президента предоставя еднократна финансова помощ на 12 младежи в неравностойно положение от инициативата "Подкрепи..

публикувано на 02.12.19 в 11:17

Изследват за ХИВ/СПИН в Силистра

Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Силистра обявява Дни на отворените  врати по повод Световния ден за борба срещу СПИН. Припомням, че тази година той ще премине под наслова „Промените се правят от общности“. От 3 до 6 декември в здравната инспекция в Силистра ще се прави безплатно консултиране и изследване за ХИВ. Осигурени са бързи..

публикувано на 30.11.19 в 13:36

Спор завърши в болницата

33-годишен е задържан, след като пукнал главата на мъж от село Бистра, съобщават от силистренската полиция. Вчера около 19:30 ч. в селото след възникнало спречкване той нанесъл удар с твърд предмет по главата на 27-годишен свой опонент, причинявайки му фрактура на черепа. Пострадалият е настанен в болница, а извършителят е задържан в полицейския..

публикувано на 29.11.19 в 11:16

Поредна жертва на пътя

70-годишна жена е починала след пътнотранспортно произшествие в Силистра. От Областната дирекция на МНВР съобщиха, че произшествието е станало днес около 09:25 ч. по ул. „Янко Тодоров“. Според първоначалните данни, тя била ударена от бус, управляван от 26-годишен водач при извършване на маневра на заден ход. Жената била откарана с линейка в..

публикувано на 28.11.19 в 12:52

Пожар погуби мъж

53-годишен мъж е починал след възникнало запалване в дома му в дуловското село Боил. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра. Сигналът за произшествието е получен на тел. 112 в 09:33 ч. днес. Тялото на мъжа било намерено в една от стаите, където са установени следи от горене върху леглото и друга дребна покъщнина. Дежурна оперативна..

публикувано на 28.11.19 в 12:48