Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Без ток на 23 октомври

Разград

Между 9 и 16.30 ч. днес ще бъде прекъснато електрозахранването в района на селата Сейдол, Тръбач, Трапище и Чудомир.

Временни смущения в електрозахранването са възможни от 8.30 до 17 ч. в районите на гр. Разград - Фирма "Гранекс", Складове "Холидей" ЕООД; с. Градина, с. Островче, с. Манастирско и с. Синя вода.

Русе

От 8 до 15 ч., също днес, заради извършване на неотложен ремонт на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснат тока в района на: с. Иваново:

Търговище

На 23.10 от 13 до 17 ч., поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде спрян тока в селата Зелена Морава, Пъдарино, Първан, Остра могила и Пехчево - общ. Омуртаг.

Между 8 и 12 ч., ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: южна промишлена зона гр. Омуртаг, обектите в м-ст "Ярана", с. Великденче, гробищата, сметището, с. Паничино и с. Станец, бензиностанция "Атлантик" - общ. Омуртаг.

На 23.10 от 9 до 16 ч., поради извършване на профилактика на съоръженията ток няма да има в района на: гр. Попово - ул. "Въстаническа", ул. "Антон Страшимиров", ул. "Калково", ул. "Христо Ботев", ул. "Юнашка", ул. "Ас.Златаров" до ул. "Хр.Ботев", ул. "Пирин планина", ул. "Иван Иванов", ул. "Симеон Велики" от №1 до 19, ул. "Цар Асен" от №1 до 21, района около автогара и пазара, ул. "Д.Благоев" от №37 до 51, ул. "Калакоч", бул. "България" от №99 до 125 (нечетни) и от №86 до 126 (четни).


ВИЖТЕ ОЩЕ
Уеб сайтът на НАП предлага различни електронни услуги, които спестяват време

Декларациите – достъпни от 16 март

Електронната услуга за предварително попълнените данъчни декларации за облагане доходите на физическите лица ще бъде пусната на 16 март. В нея, освен доходите по трудов договор, хонорари и граждански договори, доходите от наем при отдаване на имот на юридически лица и земеделски субсидии, за пръв път ще бъдат включени още данни за получени суми от..

публикувано на 08.03.21 в 16:51

Подкрепа за безработни

Започва прием на заявления за ползване на финансова подкрепа по Закона за насърчаване на заетостта. Документи се приематот днес, 8 март, във всички бюра по труда в страната. Преференциите са по част от действащите програми и мерки за стимулиране на заетостта, на предприемачеството и мобилността на хората в трудоспособна възраст. Работодателите..

публикувано на 08.03.21 в 15:35

Заявка за гласуване

Заявленията за гласуване по настоящ адрес за предстоящия парламентарен вот се подават до 20 март. Това съобщиха от Централната избирателна комисия. Промяната се прави в случаите, когато избирателите имат постоянен и настоящ адрес в различни населени места и желаят да гласуват по настоящия адрес. Заявлението се подава в общината по настоящ адрес. Възможно..

публикувано на 08.03.21 в 11:32

Ден на жената

Осми март е днес – Международният ден на жената. Това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените. Корените на празника са в движенията за равноправие и за защита правата на жените. Празникът постепенно става част от културата на много страни. В част от тях денят губи политическата си..

обновено на 08.03.21 в 11:15

Изплащат пенсиите

Пенсиите за март и допълнителните 50 лева към тях ще се изплащат от днес до 22 март, съобщиха от пресцентъра на НОИ. Преводите по банков път ще бъдат извършени днес. Пенсиите чрез пощенските станции ще се дават по график, който ще бъде предварително обявен във всяка една от тях. Допълнителната сума от 50 лева ще получат около 2 100 000..

публикувано на 08.03.21 в 10:55

Затвор за повреден автомобил

На година и шест месеца затвор с тригодишен изпитателен срок беше осъден бивш полицай от Русе. Наказанието е за това, че на 1 март 2016 г. мъжът е повредил полицейски автомобил, като срязал водното съединение между термостата и водния радиатор на колата, а щетата е на стойност 55 лв. По това време обвиняемият е бил младши..

публикувано на 08.03.21 в 10:03

Ердинч Еминов е новият кмет

Ердинч Мюмюнов Еминов е избран за кмет на село Боян, община Венец.  Това съобщиха за Радио Шумен от Общинската избирателна комисия във Венец.  На проведения втори тур на частичните избори за кмет на селото, той е получил 152 действителни гласа.  За неговия опонент Мехмед Ирфан Мехмед са гласували 150 души.  Недействителните бюлетини са 2.  С..

публикувано на 08.03.21 в 06:44