Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Новият Общински съвет в Търговище

Снимка: Община Търговище

Три партии и една коалиция ще имат представители в новия Общински съвет в Търговище. Това съобщи за Радио Шумен председателят на Общинската избирателна комисия Младен Балуков.

С 14 съветници ще разполага ДПС, 13 представители ще има ГЕРБ, а “БСП за България“ – 5. Заради преференциален вот вторият в листата на местната коалиция „Заедно за промяна“ Петър Илиев става единственият  общински съветник от коалицията.

На 3 ноември балотажи ще има в 4 села от Общината и в областния град, допълни Младен Балуков.ВИЖТЕ ОЩЕ
Митко Стайков - областен управител на Търговище

13 милиона за безводния Омуртаг

13.215 милиона лева са осигурени за подмяна на ВиК инфраструктурата в Омуртаг. Жителите на града са на тежък воден режим от години. Преди дни те излязоха на протест, искайки нормално водоподаване. Парите са от Българския ВиК холдинг, а някои от процедурите вече са минали, каза областният управител на Търговище Митко Стайков...

публикувано на 02.12.20 в 11:50
Язовир

Министърът търси вода

Максимално бързо да приключи осигуряването на алтернативни водоизточници за питейно-битово водоснабдяване на жителите на област Търговище. Това е разпоредил министърът на околната среда и водите Емил Димитров.  На работна среща е обсъдена възможността в най-кратки срокове да започнат проектни работи за осигуряване на вода за..

публикувано на 02.12.20 в 09:36
Центърът за кръвна плазма във Варна

И в Търговище набират донори

Подбор на донори на реконвалесцентна плазма ще започне през януари в Отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ – Търговище. Там ще се извършва стандартното кръводаряване, а самата процедура по отделяне на плазмата ще се осъществява в Регионалния център по трансфузионна хематология във Варна. Дарители могат да бъдат преболедували и в..

публикувано на 01.12.20 в 15:38

Поредна жертва сред учителите

Директорът на Второ начално училище "Васил Левски" в Омуртаг Татяна Петрова е починала след зараза с COVID-19, потвърди за БТА началникът на Регионалното управление на образованието Елка Станчева. Петрова ръководи учебното заведение в продължение на 27 години. Тя е петата жертва на коронавирусната инфекция сред учителите в Търговищка област. Към..

публикувано на 01.12.20 в 13:28

Търсят най-красивата украса

Обявиха началото на конкурса на Община Търговище за най-атрактивна празнична украса. Заради противоепидемичните мерки той ще се проведе изцяло онлайн, на фейсбук страницата „Да украсим за Коледа община Търговище“. Категориите в конкурса са две. Първата от тях е за най-атрактивна външна празнична украса на сграда/балкон. Втората е за най-атрактивна..

публикувано на 01.12.20 в 11:10

Евакуираха цял вход в полунощ

Близо 20 живеещи в блок в квартал „Запад“ 3 в Търговище са били евакуирани временно тази нощ заради пожар, съобщават от полицията. Сигналът за произшествието е получен около 15 минути преди полунощ. Установено е, че в избеното помещение са паднали запалени сажди от завършващо там коминно тяло, вследствие на което са се възпламенили намиращите се..

публикувано на 01.12.20 в 11:00

Снегорини в готовност

Всички пътища на територията на община Търговище са проходими, съобщават от местната администрация. Няма заледени участъци. Във връзка с очакваните ниски температури през тази нощ и утре сутринта Общинското предприятие БКС ще обработва улиците в града и пътната мрежа. Предприятието разполага с необходимите количества материали за обработка...

публикувано на 30.11.20 в 09:39