Нормално започна изборният ден в Шумен

Изборният ден в област Шумен започна спокойно, съобщават от Областната дирекция на МВР. Само една избирателна секция в община Шумен е отворила с 5 минути закъснение заради забавяне на секретаря, информират от Общинската избирателна комисия. 

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден. За реда, сигурността  и спокойствието в областта и охрана на изборните помещения са ангажирани над 350 служители. На разположение са 25  мобилни групи. Във всяка от тях са включени разследващи полицаи, служители на охранителна и криминална полиция. Те ще работят по проверка на сигнали за постъпили нарушения на изборното законодателство и ще следят за спокойствието на гражданите и недопускане на нарушаване на обществения ред. 

„Български документи за самоличност“  към  ОДМВР- Шумен ще работят в днешния ден от 8.30 до 19.00 часа.  Служители ще окажат съдействие на всички български граждани, които искат да гласуват, но са с изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок. Ще им бъдат издавани удостоверения, които ще служат само и единствено да упражнят правото си на глас. Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на телефон 112, на  денонощната телефонна линия 02/982 22 32 и на e-mail izbor@mvr.bg.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Глоби за картел при санирането

Санкционират 24 дружества за картел при санирането по Националната програма за енергийна ефективност, съобщават от Комисията за защита на конкуренцията. Общият размер на наложените санкции е 398 174 лв., от които близо 148 000 лева са санкциите на участниците в обществената поръчка на община Търговище, а 250 000 лева е глобата на участниците в..

публикувано на 10.12.19 в 15:36

Взрив разтърси Тракийския

Взрив разтърси днес следобед Шумен. Рухна част от къща на ул. "Гео Милев" в квартал "Тракия". Три години след трагедията в Хитрино на 10 декември 2016 г. на същата дата същият спасителен екип е на мястото на инцидента. Там е директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Ялчън Расим. От полицията съобщиха, че в 14:11 ч. от спешен телефон 112 в..

публикувано на 10.12.19 в 14:33

Хитрино три години след трагедията

Проекти за изграждане на вътрешна водопроводна мрежа, както и довеждащ водопровод до Хитрино се изпълняват в селото. Три години след влаковата катастрофа там, реконструкцията е насочена към обновяването на улиците, поставянето на тротоари и бордюри, съобщи зам.-кметът Ахмед Ахмед.  "В момента доста са напреднали строителството и реконструкцията на..

публикувано на 10.12.19 в 13:59

Отново запрашен въздух

По-високи нива на фини прахови частици от нормата са отчетени през последното денонощие в Шумен и Русе. Това сочи ежедневният бюлетин за качеството на атмосферния въздух, изготвен от Изпълнителната агенция за околна среда. При норма от 50 микрограма на квадратен метър, превишението в Шумен е с близо 1,5 пъти, а в район Възраждане в Русе – малко..

публикувано на 10.12.19 в 12:33

Ученички върнаха намерени пари

Полицейски служители от Районното управление в Нови пазар оказали съдействие при връщане на загубена парична сума. На 5 декември около 20:30 ч. жената посетила хранителен магазин на ул.“Цар Осовбодител“  в Нови пазар . След като се прибрала в жилището си, установила липса на две банкноти по 50 лева, които не били в портмоне. Жената се върнала в..

публикувано на 10.12.19 в 12:18
Кметът на Шумен Любомир Христов

Кметът призова ВиК да заведе дела

Кметът на Шумен Любомир Христов призова управителят на ВиК Илиян Илиев да даде обяснения за причините, довели до двете последни аварии, оставили цял град без вода. По неговите думи, е крайно време ръководството на водното дружество да заведе съдебни дела срещу некоректни фирми, увредили обществено имущество на ВиК, предадено му за стопанисване от..

публикувано на 10.12.19 в 11:59

Селфи с марихуана

Полицейски служители от Районното управление във Велики Преслав намерили и иззели близо 500 грама марихуана от 18-годишен жител на Върбица. Работата по случая започнала след получен оперативен сигнал. Преди време криминалист попаднал на селфи на младеж, който се снимал на тераса със засети канабисови растения. Проведени са издирвателни действия за..

публикувано на 10.12.19 в 11:27