Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пиян катастрофира пред изборна секция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полицейски служител, ангажиран с охрана на изборна секция, станал свидетел на пътен инцидент с материални щети, единият от водачите бил зад волана с 2,67 промила алкохол. 

Малко преди 12:30 ч. днес пред една от секциите в Каспичан водач на лек автомобил Фолксваген „Поло“ ударил лек автомобил Тойота. Между тях възникнал спор. Униформеният забелязал, че единият от двамата мъже залита. На място бил повикан екип на Пътна полиция да го тества за шофиране след употреба на алкохол. Отчетени били 2,67 промила.

Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. Образувано е бързо производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Инвестиция за 140 милиона

"Днес не е ден за политика", каза президентът на Република България Румен Радев и отказа да отговаря на журналистически въпроси.  Той е в Шумен за участие в официалното стартиране на проект за разширяване на производствената база на компанията „Алкомет“ - най-големият производител у нас на алуминиеви валцови и пресови продукти. Инвестицията е..

публикувано на 10.09.24 в 15:32

На Марашките бани - догодина

Хората от шуменското село Мараш днес се събраха около стария басейн, където отново потече минералната вода. Кметът на Шумен проф. Христо Христов и заместничката му Даниела Русева са амбицирани догодина да бъдат възстановени общественият басейн и съблекалните.  Намеренията са басейнът и съблекалните да бъдат реновирани със средства от общинския бюджет и..

публикувано на 10.09.24 в 12:59

Жертвата на ул. "Цар Освободител" - удушена

Доживотен затвор без право на замяна грози убиеца на 28-годишната жена в Шумен. Това заяви на брифинг окръжният прокурор Орлин Куздов.  Престъплението беше извършено в неделя в дома на убиеца на ул. „Цар Освободител“, а днес бяха изнесени повече данни за престъплението. Според съдебната експертиза, убийството е извършено около 16:00 часа по особено..

публикувано на 10.09.24 в 12:04

Влекач се обърна на пътя

Влекач "Мерцедес" с турски табели катастрофира снощи по пътя за село Веселиново. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за пътнотранспортното произшествие е приет около 22:00 часа. Съобщено било, че се е преобърнал тежкотоварен автомобил. На място са насочени екипи.  Установено било, че 33-годишен водач на влекач „Мерцедес“ с турски табели..

публикувано на 10.09.24 в 11:28

Гасиха пожар край Кочово

Смесена гора и 10 сгради са спасени от опожаряване край село Кочово при предизвикан пожар  в сухи треви след небрежност при боравене с открит огън. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за пожара е получен вчера в 16:17 часа.  Към мястото на произшествието са насочени противопожарни екипи от Велики Преслав и Шумен , доброволци от..

публикувано на 10.09.24 в 10:54
Румен Радев

Президентът в Шумен днес

Президентът Румен Радев ще бъде днес - 10 септември, в Шумен. Това съобщават от пресслужбата на президентството. Държавният глава ще участва в официалното стартиране на проект за разширяване на производствената база на компанията „Алкомет“ - най-големият производител у нас на алуминиеви валцови и пресови продукти. Инвестицията е на стойност 140..

публикувано на 10.09.24 в 09:04

180 с електронни здравни досиета

180 жители на Шумен вече свързаха електронните си здравни досиета със своите мобилни телефони чрез приложението еЗдраве.  В сряда пунктът, в който хората могат да получат съдействие,  ще е пред сградата на Драматичния театър, а в петък пред сградата на Областната администрация, от 10:00 часа до 16:00 часа.  Пунктове ще има и във Велики Преслав на 10..

публикувано на 10.09.24 в 08:52