МВР със светкавична реакция

Снимка: Радио Шумен

Полицейски служители от Районното управление в Нови пазар установиха за часове автор на кражба на мобилен телефон.

Днес около 12:30 ч. 36-годишен мъж от Варна съобщил в полицейското управление в Нови пазар, че му бил откраднат мобилния телефон. Това станало по време на тържество в хижа в местността „Станата“ край града. При проведени незабавни действия мобилният телефон, марка Самсунг, бил намерен в 37-годишен мъж от Нови пазар.

Доброволно предал отнетата вещ на полицейските служители. Телефонът е върнат на собственика.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Акция на пътните полицаи

Специализирана полицейска акция по контрол на пътното движението се провежда на територията на Областната дирекция на МВР - Шумен от вчера следобед. Целта е да се пресичат нарушения по пътя, които биха могли да станат причина за тежки пътни инциденти. Полицейски екипи от пътна и охранителна полиция извършват проверки по Автомагистрала „Хемус“,..

публикувано на 15.12.19 в 14:14

Задържаха сериен крадец

Криминалисти от полицейското управление в Шумен установиха и задържаха извършител на четири кражби на вещи и части от частни домове в града, съобщиха от ОД на МВР. Посегателствата, извършени предимно през тъмната част на денонощието през незаключени входни врат,и са регистрирани в периода 23 ноември - 2 декември. Работата по разплитане на..

публикувано на 15.12.19 в 12:40
бали тютюн

След празниците ще се изкупува тютюна

Търговските дружества, с които тютюнопроизводителите имат сключени договори, ще продължат да изкупуват тютюн след 5 януари 2020 година. Това заяви за Радио Шумен Цветан Филев - председател на Националната асоциация на тютюнопроизводителите в България. Към момента около 90% са реализирани от едролистната сортова група тютюн „Бърлей“ и близо 92 на сто от..

публикувано на 15.12.19 в 10:28

БДЖ с нов график за влаковете

Новият график за движение на влаковете на „БДЖ-Пътнически превози“ влиза в сила от днес. В повечето региони на страната се запазва досега действащото разписание. Ще бъде увеличен броя на пътническите композиции по някои направления, ще бъдат значително подобрени връзките на влаковете в някои от основните разпределителни гари, като времето за..

публикувано на 15.12.19 в 07:32

Температурите в неделя от 10 до 15 градуса

През изминалата нощ и тази сутрин над Източна България преминава фронт, по който облачността е значителна и вали дъжд. През деня облачността бързо ще намалее, временно и до слънчево, но на места в Североизточна България ще се образуват мъгли или ще има разкъсана ниска облачност. Вятърът ще е умерен от запад-северозапад. Температурите слабо ще..

публикувано на 15.12.19 в 07:10

Задържан за фаталния инцидент в Шумен

Мъж е пробол с нож корема на 19-годишен младеж, съобщиха от шуменската полиция. Сигналът за инцидента е постъпил малко след 12 ч. днес на обяд. Към улица „Ген. Скобелев“ в Шумен близо до читалище „Екипе“ веднага бил насочен полицейски екип. Изяснено било, че малко преди това между трима младежи възникнал спор, по време на който единият извадил..

публикувано на 14.12.19 в 17:09
Янко Йорданов - кмет на Община Велики Преслав

Срещи в Преславско

Срещи с жителите на селата Драгоево, Златар и Суха река ще проведе днес кметът на община Велики Преслав инж. Янко Йорданов. На тях ще бъдат поставени въпроси, свързани с местните проблеми на хората, според които да бъдат планирани разходите в бюджета. Сред тях са липсата на вода, лошото състояние на уличната мрежа, редовното извозване на..

публикувано на 14.12.19 в 09:30