Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Спиране на тока на 4 ноември

Снимка: Архив

Неотложни ремонти и профилактика на електросъоръженията ще са причина за планови прекъсвания на електрозахранването на много места в Североизточна България.

В Разград от 08:30 ч. до 17:00 ч. ще бъде прекъснато захранването на трафопост "Стоматология" клон - Лозя по Дянковски път.

В Русенска област без ток от 08:00 ч. до 17:00 ч. ще бъде част от село Николово: трафопост 8 и улиците: "Хан Кубрат" , "Стефан Караджа", "Липник", "Беласица"; трафопост 3 и улиците: "Липник", "Хан Кубрат", "Хан Омуртаг", "Розова долина", "Ангел Кънчев", "Духовно Възраждане".

В различни части на Дулово спиране на електричеството ще има преди и след обяд. От 08:30 ч. до 12:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването по ул. „Шуменско шосе“, част от ул. „Хр. Ботев“; улиците „Искър“, „Лудогорец“, „В. Левски“, „Витоша“, „Теменуга“, „Осми март“ и „Марица“. От 13:00 ч. до 16:30 ч. ще останат без ток щ част от ул. „Хр.Ботев“; „Добруджа“ ; „Силистренско шосе“ ; „Одрин“; „Варшава“ , площад „Мусала“ и блоковете около него.

От 08:30 ч. до 17:00 ч. е бъде прекъснато електрозахранването в с. Веселец, община Омуртаг.

В Търговище вилната  зона "Драката" (абонати, захранвани от ТП "Георги Петков" клон 2) ще остане без ток от 09:00 ч. до 16:00 ч.

В Шумен от 08:30 ч. до 17:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в част от индустриалната зона (Компоста, прох. Военни, Войнишки стан, МТП Бетонов възел, МКРУ Хъс, БКТП Хъс, ЖП гара (с деж. напрежение в Петрол /изв. Велино/изключено), МТП пс Балканстрой /прекъснато отклонение/), кв. Мътница - Център, Мътница нов, Асфалтова база, Кариера 1, КТП Метарекс, пс Капроне, РОС Капроне, БМШ 13, Работилница, Малка мера, МТП Леярна, Язовир, с. Царев брод - МТП Бо ян Българанов, Болница, Фурна, МТП Складове МВР, Текер, РОС Радио Царев брод (с деж. напрежение от изв. Велино), МТТ Язовир Калугерица, МТП ОМV, фирми, магазини, административни сгради, помпени станции на В и К и и базови станции на Мобилни оператори в тези райони.

В Шумен също от 08:30 ч. до 17:00 ч. без електрозахранване ще са: Деж. напрежение на Индустриален Парк - Шумен, работилница на Булгаз, фирма ТЕРА, пс Биволовъден, пс Депо /Конъовец/, пс В и К Свинеугояване, МТП Фазанария, ДЗС Депо, с. Коньовец, западната част на с. Царев брод (ТП ТКЗС-2, ТП Сушилни, ТП Детелина, ТП Пестицид, ТП Свинеугояване, ТП Винарски двор), с. Велино, с. Живково, с. Калино, с. Иглика, с. Габрица, с. Дренци част от с. Черноглавци (ТП Фурна, ТП Вик, ТП Маш. стан), административни сгради, магазини помпени станции на В и К и базови станции на Мобилни оператори в тези райони.

Без ток в Шумен от 12:00 ч. до 17:00 ч. ще бъдат: резервното захранване на Помпена станция Мътница на Напоителни системи, фирма "ХЪС" и селището източно от Алуминиев завод.

От 09:00 ч. до 17:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Радко Димитриево, за абонати захранени от МТП Училище, МТП Автоспирка, ТП Военни горната част по пътя за Бургас и с. Ветрище.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Кирил Ананиев

Противоепидемичните мерки до 13 май

До края на обявеното извънредно положение се удължава срокът на въведените противоепидемични мерки на територията на България във връзка с разпространението на Covid-19. Това става ясно от подписана днес заповед от здравния министър Кирил Ананиев. До 13 май остават затворени всички училища и детски градини. Остава ограничено влизането и излизането от..

публикувано на 10.04.20 в 20:46
Проф. Венцислав Мутафчийски на брифинга за разпространението на Covid-19

635 души с COVID-19 у нас

635 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 11 нови случая, като 7 са в София, 1 в Смолян и 3 във Велико Търново. Лабораториите продължават да работят, съобщиха от Националния оперативен щаб. 231 души с потвърден COVID-19 са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия...

публикувано на 10.04.20 в 17:27

Богомолци през метър

Предприемат се   засилени мерки по време на великденските празници, стана ясно от брифинга, даден от министъра на Вътрешните работи Младен Маринов. Полицията ще осъществява контрол по спазване на противоепидемичните мерки. Масирано ще е  присъствието на униформени около църковните храмове, манастирите и параклисите. Няма да се допуска струпване на..

публикувано на 10.04.20 в 16:00

Изнесени офиси за безработни

Нови временни офиси на бюрата по труда разкрива Агенцията по заетостта в по-големите градове в страната в периода на извънредното положение. Изнесените офиси ще работят с клиенти всеки делничен ден от 8.30 до 17.00 ч., а списъкът с адресите им може да бъде намерен на страницата на Агенцията . Изнесените офиси, както и всички бюра по труда, ще..

публикувано на 10.04.20 в 11:14

Всичко за COVID-19 в един сайт

koronavirus.bg – така се казва официалният сайт, който пуска Министерският съвет за борба с коронавируса. На него ще се публикува навременна и точна официална информация за всички мерки и дейности, предприети от изпълнителната власт, както и издадени документи. Целта е да се улеснят гражданите и бизнеса, като се събере информацията на едно място...

публикувано на 10.04.20 в 11:01

Избери българското

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) публикува списък с български производители и преработвателни предприятия, които извършват онлайн търговия. В списъка са събрани координатите на производители, регистрирани по Наредба № 26 за специфичните изисквания за директни доставки на малки количества суровини и храни от животински произход. Те..

публикувано на 10.04.20 в 09:40

Общо 54 излекувани

13 нови случаи на заболели от Covid-19 са регистрирани у нас, от общо направени 494 проби. С тях общият брой на заразените в България става 624. Увеличението спрямо вчерашния ден е 2,1 процента, заяви председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Няма нова област, но два от новите случаи са в Русе. 33 лица са от медицинския..

публикувано на 10.04.20 в 08:17