Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пенсионери онлайн

Снимка: Община Ценово

20 пенсионери от Ценово получиха сертификати за начална компютърна грамотност. Те преминаха успешно 20-часово обучение по четири модула. Участниците в групата се запознаха с компютърната техника, придобиха умения да работят с интернет и социалните мрежи, научиха се как да използват мобилни устройства и как да прилагат основните правила за онлайн безопасност.

Занятията се проведоха по проект „Интернет за всички“ с подкрепата на Асоциация „Съвременни читалища“. Обучение по начална компютърна грамотност за пенсионери трябва да се проведе в още четири населени места от страната.

Проектът предвижда да бъдат обхванати общо 100 души.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Реки и язовири под контрол

Започват проверки на всички изкуствени и естествени водоеми на територията на област Русе, съобщават от администрацията. По-рано през деня областният управител Драгомир Драганов издаде заповед, с която сформира междуведомствена комисия, която до края на седмицата трябва да даде заключение за състоянието на язовирите, речните корита, деретата и..

публикувано на 02.09.24 в 14:20

Дарение за архива

Ново ценно дарение получи Държавният архив в Русе, съобщиха от институцията. Материали на Тодор Бонев, оперен певец, един от основателите на Русенската опера, посветил посветил живота си на нея е предоставила дъщеря му Гергана Бонева.  Програми от негови турнета в Китай, Франция и Германия, негови писма, събрани статии във вестници и други..

публикувано на 02.09.24 в 08:54

Режат опасно дърво

Опасно дърво премахват пред Доходното здание в Русе, съобщиха от администрацията.  Липата, част от която е паднала през изминалата нощ, ще бъде напълно изрязана. Дейностите се осъществяват от ОП „Паркстрой“.  Според ландшафтните архитекти на общинското дружество, дървото е с прогнили корени и опасно наклонени стволове. На мястото след прочистване..

публикувано на 30.08.24 в 14:10

Празник в Две могили

Д-р Бисер Петров e тазгодишният носител на отличието "Почетен гражданин на Две могили". Наградата бере връчена на тържествата по повод 55-годишнината от обявяването на Две могили за град. От 2007 г. д-р Петров работи в беленската болница „Юлия Вревска“.  С почетен знак „Филип Тотьо“ са отличени Боян Тончев и Цветомир Панчев. Боян Тончев е..

публикувано на 30.08.24 в 12:20

Нова чешма в Русе

Започна изграждането на обществена чешма в обновената през миналата година градинка до площад „Дунав“ в Русе. Чешмата ще бъде не само функционално, но и естетически значимо допълнение към градската среда, съобщават от местната администрация.  Тя ще има четири чучура, а на каменния постамент ще бъде монтирана бронзова фигура на закрилника на Русе –..

публикувано на 28.08.24 в 16:05

2 км опашка на Дунав мост

Повече от два километра е опашката от камиони в района на граничния пункт Дунав мост при Русе днес по обед. Останалите тежкотоварни автомобили изчакват основно в зоната на буферния паркинг, където времето за престой е близо 30 часа. Около 10 часа пък е времето за влизане от Румъния в България. Това съобщава БТА.  От граничния пункт информират, че за..

публикувано на 28.08.24 в 13:55

Мерки за “тапата” на Дунав мост

Предприемането на спешни мерки за “тапата” на Дунав мост при Русе бяха обсъдени на среща на премиера Димитър Главчев с вътрешния министър Атанас Илков, с министъра на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова и регионалния министър Виолета Коритарова.  Премиерът е възложил на министрите да разговарят с ресорните си румънски колеги, за да..

публикувано на 28.08.24 в 12:25