Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Удар срещу наркомафията

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трима души са арестувани в Русе при две спецакции срещу разпространението и употребата на наркотици. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

При първата полицейска операция е задържан 28-годишен русенец. При обиск и претърсване на обитавани от него домове са открити марихуана, около 4 грама метамфетамин, както и прибори за разфасоване и разтегляне. У други граждани, съпричастни към престъпната дейност, са намерени 283 стъклени епруветки, лула и газова горелка.

При втората спецакция е спрян за проверка лек автомобил "Мерцедес" с английска регистрация, в който пътували двама мъже на 21 и 26 години и двама непълнолетни - 17-годишно момче и момиче на 15 години. При извършените обиски у трима от тях са открити марихуана, екстази и метамфетамин. Двамата пълнолетни са задържани в полицията.

Разследването продължава.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Отличия за най-добрите педагози

Областният управител на Русе Галин Григоров връчи отличието „Неофит Рилски“ на 11 педагози от Русе и региона. Наградените са директорката на ПГ по туризъм „Иван П. Павлов“ Ренета Вълева, директорката на ПГ по електротехника и електроника „Апостол Арнаудов“ Надежда Русева, Пламен Атанасов, който е старши възпитател в ЦПЛР – Общежитие за..

публикувано на 26.05.20 в 16:43

Обезопасиха пропаднал мост

Обезопасиха моста между Средна кула и Долапите в Русе, съобщават от Общината. Компрометираният участък се намира в началото на моста над река Русенски Лом в източната му страна. Сигналът е подаден от пълномощниците на кмета на Община Русе в двата квартала. През нощта е пропаднала част от настилката и се е образувал отвор, който застрашава..

публикувано на 26.05.20 в 15:40
Община Русе

И в Русе на печалба

Седем от осемте общински дружества в Русе приключват финансовата 2019 г. с положителен резултат. Изключение прави само „Общински транспорт – Русе“ ЕАД. Печалбата на „Общински пазари“ ЕООД е 173 000 лева. Приходите на дружеството са формирани основно от отдаване под наем на търговски площи и съоръжения и запазват стойностите си от..

публикувано на 26.05.20 в 14:14

Парамедици с дипломи

Дипломите на  втория курс от обучени парамедици, трета степен на професионална квалификация с направление „Транспортиране на пострадали и болни хора, оказване на първа помощ и асистиране в спешни отделения“, бяха връчени днес. Свидетелствата раздаде д-р Лидия Стефанова, директор по медицински дейности и директор на ЦПО на УМБАЛ „Канев“. 12..

публикувано на 26.05.20 в 13:52

Молебен за здраве

Молебен и водосвет за здраве и благоденствие събра част от жителите на Новград, съобщават от Областната администрация в Русе. Традицията се спазва от незапомнени времена, споделиха възрастни хора. По тази причина дори и тази пролет тя не беше нарушена. На тържествената служба отец Михаил освети курбан. При спазване на всички противоепидемични..

публикувано на 26.05.20 в 13:23

Конкурс за приятели

До 29 май включително продължава онлайн конкурсът за детска рисунка на тема „Казва се приятел пръв, но защо е той такъв“. Той е организиран от Държавния куклен театър в Русе и Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ по случай Деня на детето 1 юни. Двете институции активират и съвместната си дейност със стартиране на театър на открито при спазване на..

публикувано на 26.05.20 в 10:29

Писменото ни богатство в дигитална изложба

Дигитална изложба разкрива елементи от писменото богатство на българския народ и приноса му за обогатяването на европейското културно наследство. Експозицията е достъпна в сайтовете на Областната администрация Русе и на Регионалната библиотека „Любен Каравелов“. Инициативата стартира от днес – Денят на българската просвета и култура и на славянската..

публикувано на 24.05.20 в 17:56