Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Първи заседания

10
Снимка: Светломир Киров

Първите си заседания за новия мандат проведоха общинските съвети в три населени места от Разградска област.

В Исперих клетва положиха общинският кмет Белгин Шукри, 29 общински съветници и 21 кметове на населени места. Три бяха номинациите за председател на Общинския съвет, като след гласуване беше избран Бейти Бекир, който получи 20 гласа.

В Завет клетва положиха кметът на общината Ахтер Велиев, 17-те съветници и шестимата кметове на кметства. С 11 гласа „за“ за ръководител на Общинския съвет беше избран Ерсин Исмаил.

Учредително събрание имаше и в Кубрат. По време на сесията в длъжност встъпиха общинският кмет Алкин Неби, 21 общински съветници и 14 кметове на кметства. Единственият кандидат за председател на Общинския съвет Хюсеин Юмеров получи 13 гласа, останалите 8 бюлетини бяха празни.

Днес първи сесии за мандата ще има още в Хитрино, Венец, Каолиново, Разград, Цар Калоян и Опака.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Тежка "катастрофа" като на кино

Симулация на тежко пътнотранспортно произшествие край Разград с един загинал и няколко ранени бе организирана днес. На място бяха сили на пожарната, полицията, Спешна помощ, прокуратурата и сектор „Специализирани оперативни дейности" към РДПБЗН – Русе. На мястото на катастрофата бяха заместник-председателят на Държавната агенция „Безопасност на..

публикувано на 30.09.20 в 15:48

Иззеха незаконен алкохол

Близо 1800 литра безакцизен алкохол са открити и иззети при специализираната полицейска операция, която се проведе днес на територията на Кубрат и селата Савин и Каменово, съобщиха от полицията в Разград. Под ръководството на Окръжната прокуратура са претърсени 5 адреса в посочените населени места. При извършена проверка в частен имот в Кубрат,..

публикувано на 30.09.20 в 15:01

Блокада в три населени места

Специализирана полицейска операция се провежда от тази сутрин в Кубрат и селата Савин и Каменово, информират от Областната дирекция на МВР – Разград. На входовете и изходите на общинския център са изградени четири контролно-пропускателни пункта. Под ръководството на Окръжната прокуратура – Разград се извършват проверки, издирват се криминално..

публикувано на 30.09.20 в 10:27

Бой с бухалки на ларгото

Четирима души са задържани за сбиване на публично място в Кубрат, съобщиха от разградската полиция. Около 21.30 ч. вчера на улица „Страцин“ e възникнал скандал между две групи младежи. 27-годишен и 28-годишен мъж са влезли в спор с младежи на 25 и 24 години. Последвало е сбиване и нанасяне на удари с бухалки. При боя са пострадали първите двама,..

публикувано на 29.09.20 в 12:03

Арест за измамнички

Районната прокуратура в Разград ръководи досъдебно производство за опит за измама на служителка в заложна къща с 20 монети. На 25 септември тази година в заложна къща в Разград влезли две жени, които предложили на служителката в обекта залог от 20 монети, за които твърдели, че са златни, срещу 11 300 лева. Преди да сключи договор, служителката..

публикувано на 29.09.20 в 12:00
Протест в Кубрат за закриването на пазара като мярка срещу разпространението на коронавируса.

Търговци на бунт

Граждански протест заради продължаващата забрана за провеждането на седмичния пазар в Кубрат се състоя днес. Мярката е наложена срещу разпространението на коронавируса. На поляната в Кубрат, където се разполага пазарът, се събраха търговци от цяла Североизточна България. Те заявиха, че търпят сериозни загуби заради забраната. Част от фирмите са..

публикувано на 29.09.20 в 11:35

Жена с COVID-19 почина в Разград

Жена на 73 години от разградското с. Раковски е починала от COVID-19 вчера, съобщават от областната администрация. Тя е потърсила медицинска помощ на 24 септември. Настанена е в отделението по пневмология и фтизиатрия, а по-късно същия ден е преместена в Инфекциозното отделение на местната болница. Резултатът от направения PCR тест бил..

публикувано на 28.09.20 в 13:14