Затворена улица

Снимка: Луиза Лазарова, БНР

Част от русенската улица „Потсдам“ се затваря за движение от днес до 13 ноември заради реконструкция и свързването ѝ с пътния възел булевард „България“ – булевард „Липник“.

Ограничението важи от кръговото кръстовище с улица „Тулча“ до улица „Проф. Баларев“. Променя се маршрутът на автобусна линия  №7, която вместо по улица „Потсдам“ ще се движи по булевард „Липник“ в двете посоки.

Автобусите по линията Русе – Николово – Просена –  Долно Абланово също ще минават по булевард „Липник“ в посока Автогара „Изток“.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова транспортна схема

Превозвачи, които изпълняват курсове до малките населени места в Община Русе, работят на загуба и настояват за промяна в транспортната схема. Липсата на пътници и изискванията за по-чести курсове карат превозвачите да се отказват от договорите си с Общината.  "Единият от превозвачите каза: "На мене не ми е икономически изгодно". Хвърли си..

публикувано на 10.12.19 в 15:18

Нова зала и клуб за фитнес

Нова празнична зала и клуб за фитнес отвориха врати в ценовското с. Долна Студена. Ремонтните дейности се извършиха със средства от бюджета на община Ценово. „Жителите на Долна Студена имаха нужда от двете зали. В селото има много деца и млади хора, които желаят да се повеселят и да спортуват. В селото досега нямаше зала, която да събира толкова..

публикувано на 10.12.19 в 12:45

Пожар в Пантеона

Пожар на купола на Пантеона вдигна на крак огнеборците в Русе. Инцидентът стана днес по обед, като на мястото се отзоваха 3 екипа на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, предаде кореспондентът на БГНЕС в града. По първоначална информация се е запалила греда в подпокривното пространство на купола, когато се е..

публикувано на 09.12.19 в 14:35

Програмиране за деца

Уроци по проектиране и програмиране за деца на сдружение „Европейски инициативи без граници“ започва в Русе. Проектът се реализира в рамките на програма „Знание и растеж“ на Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“. В работилниците ще ще участват деца от 8 до 16 години. Проектът се съобразява с уникалния..

публикувано на 09.12.19 в 09:17

30 години СДС - Русе

30 години от учредителното събрание, с което е основан Съюзът на демократичните сили, бяха отбелязани днес в Русе. Сред гостите на тържеството бяха както основателите на партията, така и техни опоненти от днешния политически спектър. На 7 декември 1989 година двайсетина русенски ентусиасти, идеалисти и демократи се събират в малка стая в центъра..

публикувано на 06.12.19 в 16:41

Заловен с дрога след гонка

Шофьор ще бъде съден в Русе, тъй като бил заловен да управлява автомобил след употреба на наркотици. Преди това 27-годишният младеж опитал да избяга и от полицейска проверка, съобщиха от Областната дирекция на МВР в дунавския град. Младежът бил заловен миналата нощ по пътя Русе-Силистра. Автонаряд подал сигнал със стоппалка на шофьора, но той не..

публикувано на 05.12.19 в 16:30

Край на ваканцията в Русе

Утре ще е учебен ден за всички училища в Русе, информират от общината. Днес пет от тях – основните „Олимпи Панов”, „Ангел Кънчев“ и „Тома Кърджиев“, средното „Йордан Йовков” и Професионална гимназия по речно корабостроене и корабоплаване, бяха с преустановени занятия, заради авария на Топлофикация на ул. „Чипровци“ в дунавския град.

публикувано на 05.12.19 в 15:02