Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

На гости в съда

Снимка: ОДМВР - Силистра

Имат ли права децата, носят ли наказателна отговорност, в какво качество могат да се озоват в съдебната зала, къде и как могат да потърсят помощ, ако станат обект на агресия или друго противоправно деяние? На тези и много други въпроси отговориха съдия Жанет Борова от Гражданската колегия и съдия Галина Василева от Наказателната колегия в Силистренския районен съд.

Доброволците от Детското полицейско управление заедно с полицейския инспектор Мария Григорова днес гостуваха на институцията. Визитата е включена в обучителната им програма и цели децата да се запознаят с основните дейности, мястото и ролята на органите на съдебната власт.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Честитки от Общината

Реконструкция на общински пътища и улици в населените места са предвидени в проектобюджета на община Ситово. Ще продължи работата по различни проекти; в момента се изгражда външен асансьор към сградата на общинската администрация, който ще улесни предвижването на инвалиди и възрастни хора до етажите. Бюджетът на Община Ситово е малко над 7..

публикувано на 23.01.20 в 15:13

Мартеници за Америка

Български мартеници от силистренското село Черник пътуват към Америка. Те са изработени от учениците от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий". Децата са решили да популяризират древната  българска традиция в чужбина. Тази година мартеничките ще пътуват до град Шарлотсвил, щата Вирджиния. На тях ще се радват децата от две детски градини в  Америка...

публикувано на 23.01.20 в 14:44

Детективи на европейски проекти

В Областния информационен център в Силистра започва инициатива „Детективи на европейски проекти”, съобщиха от центъра. Проведена е вече първата среща в рамките на проявата. Сборна група ученици от 11 клас на Професионалната гимназия по стопанско управление, администрация и услуги   „Атанас Буров“ в Силистра се включва в проекта. В..

публикувано на 23.01.20 в 12:26
Монетите, открити от археолози в Калиакра

Удар срещу иманяр

Окръжната прокуратура в Силистра привлече като обвиняем и задържа до 72 часа иманяр, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. 56-годишният Любен В. е привлечен като обвиняем и задържан, след като вчера в дома му в Главиница са намерени археологически обекти – монети, които не са идентифицирани и регистрирани по реда на Закона за..

публикувано на 22.01.20 в 11:31

Родилка в хеликоптер

Родилка от Силистра в кома е била транспортирана с военен хеликоптер до Варна на 20 януари. Това е станало по молба на директора на силистренската болница д-р Даниела Костадинова и с разрешение на началника на отбраната. Тридeceт и чeтири гoдишнaтa жeнa e изпaднaлa в кoмa пoрaди възникнaли cлeд рaждaнeтo уcлoжнeния.

публикувано на 22.01.20 в 11:14

Първа грипна ваканция

Със заповед на кмета на община Ситово, Силистренска област, Сезгин Алиибрям са спрени за три дни учебните занятия в Основно училище „Отец Паисий” в с. Добротица поради увеличена заболеваемост на учениците – 63.9 на сто.  Това съобщиха от Регионално управление на образованието в Силистра.  Не е имало и занятия в детската градина в с. Любен, но..

публикувано на 22.01.20 в 11:06

Парите на Силистра

Публично обсъждане на проекта за бюджет на община Силистра за 2020 г. бе организирано днес. Макрорамката на бюджета е 40 362 826 лева без преходни остатъци. Основната цел на проекта е чрез приоритетите да продължат политиките на развитие като подобряването на качеството на публичните услуги, предоставяни от общината, осигуряване на финансови..

публикувано на 20.01.20 в 16:29