Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Молитва за България

Васил Найденов
Снимка: Фен страница във Фейсбук

"Времето беше емоционално, надеждите огромни. Разбира се, не всички очаквания се оправдаха“. Това каза певецът Васил Найденов, връщайки се към спомените си от митингите и концертите в началото на демократичните промени в България.

„Отказвал съм предложения да вляза в политиката, защото не това е смисълът на моя живот“, каза още Васил Найденов. Един от най- популярните и обичани творци продължава да е сред най-пътуващите изпълнители в България. Най-новата му песен се нарича „На случайна гара“ и е създадена за филма „Можеш ли да убиваш“.

За какво се моли днес изпълнителят на „Молитва за България“ чуйте от интервюто на Мина Денева.ВИЖТЕ ОЩЕ
Стоп на дрогата!

Заедно срещу дрогата

Намалява възрастовата граница на хората, зависими от наркотици. Статистиката сочи, че България е шеста в света по употреба на екстази след Австралия, Нова Зеландия, Шотландия, Нидерландия, Англия и Уелс. Тази година Разград е домакин на национална конференция по проблемите на превенцията на употребата и злоупотребата с наркотични вещества...

публикувано на 30.09.20 в 09:45

Прегледи за сърдечно здраве

Покана за безплатни прегледи за сърдечно-съдови заболявания получиха днес десетки шуменци. В Световния ден на сърцето те се включиха в здравна анкета. Кампанията е на Специализираната кардиологична болница в Шумен и на Медицинския филиал в града. Превенцията на сърдечно-съдовите заболявания е в основата на Световния ден на сърцето, каза Снежана..

публикувано на 29.09.20 в 14:55
Трио Владигерови в Шумен

Три поколения Владигерови

На 14,15 и 16 септември във Велики Преслав, Шумен и София концерти изнесоха Екатерина, Константин и Александър Владигерови. В Шумен музикалното събитие събра почитателите на класическата и джаз музика в пространството пред НЧ "Добри Войников 1856".  Александър Владигеров си спомни и сподели с публиката, че точно в това читалище преди години Панчо и..

публикувано на 29.09.20 в 11:30

За светлописеца Марк Маркарян

Марк Маркарян е име емблема за Шумен и не само. Повече от век след раждането му едва ли има негов съгражданин, който да не е чувал за забележителния фотограф-художник. Днес се навършват 110 години от рождението на личността, запечатала по великолепен начин историята на града и красотите на България. Фотографията за фамилията Маркарян е повече..

публикувано на 26.09.20 в 14:37

Младежи с бизнес идеи

Младежко състезание по предприемачество противопоставя бизнес идеи на ученици и студенти в Шумен. Участниците имат по 10 минути, за да представят своите проекти. В звездното журито е телевизионният продуцент Магърдич Халваджиян , а домакин на събитието е камерната зала на шуменския театър. С подробностите Стоян Стоянов.

публикувано на 25.09.20 в 15:06

Опашки за учебници

10 дни след началото на учебната година, а опашките пред борсите за учебници в Шумен продължават да се вият. Проверка на Радио Шумен показа, че учебниците на някои издателства все още не са налични на книжния пазар. Затова учениците, особено в по-горните класове, търсят други варианти. Още по темата чуйте в репортажа на Бесте Сабри.

публикувано на 25.09.20 в 10:07

Момчил Цонев - човекът, който вярва в добрите българи

Един от десетте финалисти в националната кампания на Българското национално радио „Будител на годината 2020“ е Момчил Цонев. Той е създател на общностната медия за доброто „Добрите българи” dobrite.bg, на сайта „Сторник” stornik.org за поселищна история, генеалогия, езикознание и етнография, на фестивала за улични изкуства 6Fest с издания в Габрово и..

публикувано на 24.09.20 в 12:18