Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Аз съм просто човек

Кирил Маричков
Снимка: Блиц

„Наблюдавайки прекрасната публика на нашите концерти, мислехме, че повече хора в България са свободомислещи. Не всичко, което се случи по време на прехода, бе добро и за това не са виновни само политиците, а всички ние. Все пак важното е, че България върви в правилната посока“. Това каза рок легендата Кирил Маричков, връщайки се в спомените си към ентусиазма на 1989 година.

Потърсихме фронтмена на „Щурците“ и „Фондацията“ дни след 75-годишния му юбилей, в навечерието на 30-тата годишнина от демократичните промени в България, в които той е важен участник.

До Коледа се очаква за излезе юбилейният албум на  емблематичния български музикант.

С Кирил Маричков разговаря Мина Денева.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Коронавирус - няма причина за паника

Епидемията от новия коронавирус ще се самоограничи, така както се е случвало и с други епидемии. Такива са прогнозите на вирусолозите. „Възможно е хора, които са били на азиатския континент и се почувстват неразположени, да се изследват, но да се правят изследвания на всички, които пристигат от чужбина, е абсурдно“, каза още доц. Атанас..

публикувано на 27.01.20 в 14:56

Снежен човек на хартия

Снежни човеци, снежни топки и часове, прекарани навън. Най-голямото щастие – да издърпаш шейната на върха на висок баир и да се спуснеш от там. Такива бяха зимите и игрите в нашето детство. За съжаление глобалното затопляне и тази зима лиши децата от тези удоволствия, поне до момента. През повечето дни навън е студено, трябва да носиш дебело яке,..

публикувано на 27.01.20 в 11:51
Част от първа страница на първия брой на вестника.

В гнездото на стършелите

„Кажи ми на какво се смееш, за да ти кажа какъв си. Хуморът не е проста работа“. Това каза за слушателите на Радио Шумен главният редактор на в-к „Стършел“ Михаил Вешим. С него разговаря Мина Денева.

публикувано на 27.01.20 в 09:18

Мръсен въздух - какво да правим?

Чистотата на въздуха, особено в по-големите градове, не отговаря на нормите. В Североизточна България най-сериозни са замърсяванията с фини прахови частици в Русе и в Шумен. „Замърсяването с фини прахови частици не е безобидно за човешкото здраве, но не е и повод за паника“. Това каза за Радио Шумен директорът на Пневмофтизиатричния диспансер в..

публикувано на 27.01.20 в 08:45

Десетки хиляди на воден режим

Близо 11 000 жители от 50 населени места в област Търговище от много години са на воден режим. В зависимост от сезона и наличните количества вода във водоизточниците графиците се променят - от няколко часа дневно до веднъж месечно. Най-тежко е положението общинския център Омуртаг, където водата се пуска два пъти дневно. На воден режим са и..

публикувано на 23.01.20 в 15:57

Кафенета в жълти жилетки

Хотелиерите и ресторантьорите от Шумен ще се присъединят към националния протест на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. „Над 90 обекта, заявиха участие в символичните стачни действия, които ще започнат от 25 януари“, заяви за Радио Шумен Десислава Иванова, която е председател на шуменската асоциация на хотелиерите и..

публикувано на 23.01.20 в 14:23

Шанс за хора с увреждания

Хората с увреждания от Община Шумен вече имат възможност по-активно да се включат в пазара на труда. Това е нов проект от Сдружение „Национална пациентска организация и Българската стопанска камара. Двете организации имат богат опит в дейности, инициативи и проекти, посветени на подпомагането на лица с увреждания и на тяхната интеграция. Фокусът на..

публикувано на 23.01.20 в 09:18