Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Аз съм просто човек

Кирил Маричков
Снимка: Блиц

„Наблюдавайки прекрасната публика на нашите концерти, мислехме, че повече хора в България са свободомислещи. Не всичко, което се случи по време на прехода, бе добро и за това не са виновни само политиците, а всички ние. Все пак важното е, че България върви в правилната посока“. Това каза рок легендата Кирил Маричков, връщайки се в спомените си към ентусиазма на 1989 година.

Потърсихме фронтмена на „Щурците“ и „Фондацията“ дни след 75-годишния му юбилей, в навечерието на 30-тата годишнина от демократичните промени в България, в които той е важен участник.

До Коледа се очаква за излезе юбилейният албум на  емблематичния български музикант.

С Кирил Маричков разговаря Мина Денева.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Стоп на дрогата!

Заедно срещу дрогата

Намалява възрастовата граница на хората, зависими от наркотици. Статистиката сочи, че България е шеста в света по употреба на екстази след Австралия, Нова Зеландия, Шотландия, Нидерландия, Англия и Уелс. Тази година Разград е домакин на национална конференция по проблемите на превенцията на употребата и злоупотребата с наркотични вещества...

публикувано на 30.09.20 в 09:45

Прегледи за сърдечно здраве

Покана за безплатни прегледи за сърдечно-съдови заболявания получиха днес десетки шуменци. В Световния ден на сърцето те се включиха в здравна анкета. Кампанията е на Специализираната кардиологична болница в Шумен и на Медицинския филиал в града. Превенцията на сърдечно-съдовите заболявания е в основата на Световния ден на сърцето, каза Снежана..

публикувано на 29.09.20 в 14:55
Трио Владигерови в Шумен

Три поколения Владигерови

На 14,15 и 16 септември във Велики Преслав, Шумен и София концерти изнесоха Екатерина, Константин и Александър Владигерови. В Шумен музикалното събитие събра почитателите на класическата и джаз музика в пространството пред НЧ "Добри Войников 1856".  Александър Владигеров си спомни и сподели с публиката, че точно в това читалище преди години Панчо и..

публикувано на 29.09.20 в 11:30

За светлописеца Марк Маркарян

Марк Маркарян е име емблема за Шумен и не само. Повече от век след раждането му едва ли има негов съгражданин, който да не е чувал за забележителния фотограф-художник. Днес се навършват 110 години от рождението на личността, запечатала по великолепен начин историята на града и красотите на България. Фотографията за фамилията Маркарян е повече..

публикувано на 26.09.20 в 14:37

Младежи с бизнес идеи

Младежко състезание по предприемачество противопоставя бизнес идеи на ученици и студенти в Шумен. Участниците имат по 10 минути, за да представят своите проекти. В звездното журито е телевизионният продуцент Магърдич Халваджиян , а домакин на събитието е камерната зала на шуменския театър. С подробностите Стоян Стоянов.

публикувано на 25.09.20 в 15:06

Опашки за учебници

10 дни след началото на учебната година, а опашките пред борсите за учебници в Шумен продължават да се вият. Проверка на Радио Шумен показа, че учебниците на някои издателства все още не са налични на книжния пазар. Затова учениците, особено в по-горните класове, търсят други варианти. Още по темата чуйте в репортажа на Бесте Сабри.

публикувано на 25.09.20 в 10:07

Момчил Цонев - човекът, който вярва в добрите българи

Един от десетте финалисти в националната кампания на Българското национално радио „Будител на годината 2020“ е Момчил Цонев. Той е създател на общностната медия за доброто „Добрите българи” dobrite.bg, на сайта „Сторник” stornik.org за поселищна история, генеалогия, езикознание и етнография, на фестивала за улични изкуства 6Fest с издания в Габрово и..

публикувано на 24.09.20 в 12:18