Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

МБАЛ - Шумен на печалба

Снимка: Радио Шумен

За първи път от 5 години насам Многопрофилната болница в Шумен излезе на печалба. Това съобщи за Радио Шумен директорът на лечебното заведение д-р Димитър Костов.

Финансовият отчет е за първите 9 месеца на годината, а печалбата на болницата е 304 000 лева. Постъпленията от Националната здравна каса по клинични пътеки за този период са 12.396 милиона лева и са повече, в сравнение с деветмесечието на 2018 година. Причина за това са по-големият брой пациенти, получили лечение в болницата, както и завишените стойности на клиничните пътеки.

„Надявам се да приключим и годината на печалба“ – коментира още д-р Димитър Костов. Според него обаче, и следващата година, въпреки обещанието за по-високото заплащане на някои клинични пътеки, болницата няма да може да си позволи да увеличи заплатите на специалистите по здравни грижи. Асоциацията им настоява за поне 950 лв. стартова заплата.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Спират водата заради авария

Заради внезапна авария на напорен водопровод е преустановено водоподаването към висока и най-висока зона в квартал „Боян Българанов“ в Шумен, Гривица, районите на площад „Оборище“, Многопрофилната болница и пожарната. Отводното дружество уточниха, че аварията е сериозна и вече се работи по отстраняването й, но не се ангажираха с час за..

публикувано на 30.09.20 в 17:47

Престъпление и наказание

Осъдителни присъди за длъжностно присвояване и сключени неизгодни сделки с щети за търговско дружество за над 300 000 лева получиха съпрузи, предадени на съд от Окръжната прокуратура в Шумен. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. Изпълнителната директорка на фирмата и съпругът й, член на съвета на директорите на същото дружество,..

публикувано на 30.09.20 в 16:15

Възстановяват старата маркировка

До няколко дни ще бъде възстановена старата пътна маркировка на ул. „Алеко Константинов“ в Шумен, а именно дясното платно преди влизане в кръговото кръстовище на Руски паметник. Това обясниха от Общинската администрация. Преди дни в социалните мрежи се появиха стотици постове, свързани с новите обозначения на асфалта, които задължават шофьорите,..

публикувано на 30.09.20 в 16:01

Четвъртокласниците утре на училище

Четвъртокласниците от НЧ „Княз Борис I“ в Шумен, които бяха в 14-дневна карантина заради положителна за COVID-19 класна ръководителка, от утре ще се върнат в класните стаи. Това съобщи за Радио Шумен Валери Георгиев, директор на училището. Лечението на учителката им продължава и тя ще остане карантинирана още 14 дни. „Очакваме всички 22..

публикувано на 30.09.20 в 15:29

Скоро тръгва водата за Мътница

Кметът на Община Шумен Любомир Христов инспектира строително-монтажните дейности, които от няколко дни се извършват от аварийни екипи на ВиК – Шумен по възстановяване на водоснабдяването в шуменския квартал „Мътница“. В момента се поставя временна водопроводна тръба, която да свързва дълбокия сондаж №5 със съществуващия и сега действащ напорен..

публикувано на 30.09.20 в 14:10

Починаха още двама с COVID-19

Четири жени на възраст 40, 64, 56 и 60 години от Шумен и Вълнари и 34-годишен мъж от село Памукчи са новите случаи на заразени с COVID-19 в Шуменско, информират от Регионалната здравна инспекция. От новорегистрираните 5 случая за изминалото денонощие хоспитализирани са 3 души. Изготвени са   предписания на контактните лица на потвърдените случаи за..

публикувано на 30.09.20 в 13:17

С дрога на следобедна разходка

17-годишен е задържан за притежание на наркотични вещества или техни аналози, съобщават от шуменската полиция. При полицейска проверка вчера следобед на ул.“ Ген. Скобелев“ в Шумен била извършена полицейска проверка. У момчето е намерено пликче с около грам суха листна тревна маса, по негови данни – „чай за пушене“. Веществото е иззето и..

публикувано на 30.09.20 в 12:16