Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Извънредна ревизия във ВиК - Шумен

Министърът на финансите Владислав Горанов ще поиска извънредна финансова ревизия на ВиК - Шумен. Това обяви той по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на шуменския депутат от БСП Иван Иванов.

Министър Горанов обясни, че няма правомощия, свързани с водния сектор. Той посочи обаче, че отговаря за финансовия контрол върху държавните компании и ще поиска тази проверка.

„Ще бъда удовлетворен от този отговор, когато видя, че започва такава проверка и като видя резултатите от нея“, коментира пред Радио Шумен шуменския депутат Иван Иванов.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Спират водата заради авария

Заради внезапна авария на напорен водопровод е преустановено водоподаването към висока и най-висока зона в квартал „Боян Българанов“ в Шумен, Гривица, районите на площад „Оборище“, Многопрофилната болница и пожарната. Отводното дружество уточниха, че аварията е сериозна и вече се работи по отстраняването й, но не се ангажираха с час за..

публикувано на 30.09.20 в 17:47

Престъпление и наказание

Осъдителни присъди за длъжностно присвояване и сключени неизгодни сделки с щети за търговско дружество за над 300 000 лева получиха съпрузи, предадени на съд от Окръжната прокуратура в Шумен. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. Изпълнителната директорка на фирмата и съпругът й, член на съвета на директорите на същото дружество,..

публикувано на 30.09.20 в 16:15

Възстановяват старата маркировка

До няколко дни ще бъде възстановена старата пътна маркировка на ул. „Алеко Константинов“ в Шумен, а именно дясното платно преди влизане в кръговото кръстовище на Руски паметник. Това обясниха от Общинската администрация. Преди дни в социалните мрежи се появиха стотици постове, свързани с новите обозначения на асфалта, които задължават шофьорите,..

публикувано на 30.09.20 в 16:01

Четвъртокласниците утре на училище

Четвъртокласниците от НЧ „Княз Борис I“ в Шумен, които бяха в 14-дневна карантина заради положителна за COVID-19 класна ръководителка, от утре ще се върнат в класните стаи. Това съобщи за Радио Шумен Валери Георгиев, директор на училището. Лечението на учителката им продължава и тя ще остане карантинирана още 14 дни. „Очакваме всички 22..

публикувано на 30.09.20 в 15:29

Скоро тръгва водата за Мътница

Кметът на Община Шумен Любомир Христов инспектира строително-монтажните дейности, които от няколко дни се извършват от аварийни екипи на ВиК – Шумен по възстановяване на водоснабдяването в шуменския квартал „Мътница“. В момента се поставя временна водопроводна тръба, която да свързва дълбокия сондаж №5 със съществуващия и сега действащ напорен..

публикувано на 30.09.20 в 14:10

Починаха още двама с COVID-19

Четири жени на възраст 40, 64, 56 и 60 години от Шумен и Вълнари и 34-годишен мъж от село Памукчи са новите случаи на заразени с COVID-19 в Шуменско, информират от Регионалната здравна инспекция. От новорегистрираните 5 случая за изминалото денонощие хоспитализирани са 3 души. Изготвени са   предписания на контактните лица на потвърдените случаи за..

публикувано на 30.09.20 в 13:17

С дрога на следобедна разходка

17-годишен е задържан за притежание на наркотични вещества или техни аналози, съобщават от шуменската полиция. При полицейска проверка вчера следобед на ул.“ Ген. Скобелев“ в Шумен била извършена полицейска проверка. У момчето е намерено пликче с около грам суха листна тревна маса, по негови данни – „чай за пушене“. Веществото е иззето и..

публикувано на 30.09.20 в 12:16