Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Инспекцията по труда проверява

Снимка: БГНЕС

72 проверки във всички икономически дейности са извършили през октомври служителите на Инспекцията по труда в Шумен. Това съобщи за Радио Шумен директорът на инспекцията Стела Методиева.

От проверките 12 са извършени по сигнали, 7 от които са подадени от граждани и се отнасят до заплащането, работното време, почивките и други. Установените нарушения са общо 352. Най-много - 159, засягат трудовите правоотношения; а 135 – организацията на дейността за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд. Останалите нарушения се отнасят за безопасността на работното оборудване и хигиената на труда.

Дадени са общо 305 задължителни за изпълнение предписания. Съставени са 18 акта за административни нарушения и са издадени 40 наказателни постановления. От тях 13 са влезли в сила през октомври.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Удължават бедственото положение в Мътница

Във връзка с необходимостта от продължаване на строително-монтажните дейности по възстановяване на водоснабдяването в квартал „Мътница“ кметът на община Шумен Любомир Христов издаде заповед за удължаване на бедственото положение до 24 октомври. Възстановителните работи се извършват от ВиК – Шумен, а прогнозната стойност на..

публикувано на 29.09.20 в 16:44
ВиК - Шумен

ВиК - Шумен два часа без ток

Заради дълг от 10.5 милиона лева "Енерго Про Варна" спря за два часа електричеството на част от административните сгради на ВиК - Шумен и на ВиК - Добрич. Спирането на тока не повлия на водоснабдяването, защото електричество се подава към помпените станции. Областният управител на Шумен проф. Стефан Желев каза, че преди дни е имало среща в МРРБ,..

публикувано на 29.09.20 в 16:15

Покана за разходка

Община Шумен кани гражданите да се включат в националната спортна проява по повод Световния ден на ходенето. Събитието ще се проведе тази неделя, 4 октомври. В него могат да участват хора от всички възрасти без значение от тяхната физическа подготвеност. Предвидени са два маршрута за изминаване, като първият включва изкачване на..

публикувано на 29.09.20 в 15:29
Снимката е илюстративна.

Тонове опасни отпадъци в Шумен

Шуменска област е една от четирите в страната, в която са открити опасни отпадъци. Това съобщават от Главната прокуратура. В землището на Шумен са установени 751 тона опасни отдапъци. Нередности са констатирани и в областите Плевен, Монтана и София. Общо откритите отпадъци са 16 756 тона, от тях 7756 тона са опасни. Проверките са извършени в..

публикувано на 29.09.20 в 14:35

Починаха двама с COVID-19

Трима са новозаразените с COVID-19 в Шуменска област през изминалото денонощие, съобщават от Регионалната здравна инспекция. Това са 69-годишен жител на Шумен, 40-годишен мъж от село Царев брод и 70-годишен мъж от село Боян. Единият от тях е хоспитализиран, на останалите са връчени предписания за домашна изолация. Направените за денонощието PCR..

публикувано на 29.09.20 в 14:09

Капралов зове КЕВР за помощ

Общественият посредник на Община Шумен Иван Капралов изпрати писмо до председателя на КЕВР и "Енерго-Про Варна". То касае предприетите от страна на електропреносното дружество действия за поетапно изключване на електрозахранването на обекти на ВиК - Добрич и ВиК - Шумен. „Настоявам за бърза проверка на законосъобразността и целесъобразността на..

публикувано на 29.09.20 в 13:18
Областният управител на Шумен проф. Стефан Желев

Областният разтревожен

Областният управител на Шумен проф. Стефан Желев е разтревожен от ситуацията с частичното спиране на тока в административни сгради на ВиК. Изключването на електричеството няма да засегне водоснабдяането, заяви за Радио Шумен проф. Желев. Той е получил няколко писма от "Енерго Про", в които е съобщен графикът на спиране на тока.  Днес от 9 до 11..

публикувано на 29.09.20 в 11:08