И в Силистра се заклеха

4
Общински съвет - Силистра 2019
Снимка: Областна администрация- Силистра

Първото заседание на новоизбрания Общински съвет в Силистра откри днес областният управител Ивелин Статев.

Клетва положиха 33 общински съветници, кметът  на Общината д-р Юлиян Найденов и кметовете на Айдемир, Калипетрово, Бабук, Сребърна, Брадвари и Йорданово.

Деловата част на заседанието бе ръководена от Иван Ковачев - най-възрастният общински съветник.

При проведения таен избор за председател на Общински съвет с 22 гласа бе преизбрана д-р Мария Димитрова от ГЕРБ.

В седемте общини на Силистренска област има 133 мандата за общински съветници. Те са разпределени между 11 партии и коалиции.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Готови за преспите

Община Силистра е готова за предстоящата зимна обстановка. Това заяви секретарят на местната администрация Ростислав Павлов. Сключени са договорите със снегопочистващите фирми, техниката им е в изправност и са осигурени заявените количества осолен пясък, увери Павлов. "Заредили сме с течни и твърди горива всички общински сгради, училища и детски..

публикувано на 06.12.19 в 13:49

Спипаха ученик с канабис

15-годишен е установен с наркотици вчера в Силистра. При полицейска проверка у него било намерено топче зелена тревна маса, идентифицирана като канабис с полеви наркотест. Образувано е досъдебно производство, информира полицията в Силистра.

публикувано на 06.12.19 в 10:14

В Тутракан празнуват

Отец Тихон - викариен епископ на Негово Светейшество Патриарх Неофит от 9 ч. ще отслужи литургия в църквата "Св.Николай" в Тутракан. Поводът е патронния празник на храма и светеца-закрилник на рибарите. Служението ще продължи с литийно шествие до брега на р.Дунав и водосвет за благополучие на рибарите и жителите на община Тутракан. Местни..

публикувано на 06.12.19 в 07:35

Рицари на доброто

Четирима от номинираните двайсет и четирима души са отличени от неформалната силистренска организация  „Рицари на доброто” за добротворчески прояви през тази година. Организацията  е създадена преди осем години по идея на учители. Тя подкрепя дейности в помощ на ученици и студенти с един родител и значими обществени прояви. „Главен рицар”..

публикувано на 04.12.19 в 16:46

Затвор доживот за брутален убиец

34-годишен мъж получи доживотен затвор за предумишленото убийство на 22-годишната си приятелка Ангелка. Присъдата е постановена от Окръжния съд в Силистра. Тежкото престъпление е било извършено в края на януари 2017 г. в местността Келявица край дуловското село Руйно. Убийството е разкрито едва на 6 март, когато двама служители на БДЖ открили..

публикувано на 04.12.19 в 16:37

Стипендии от президента

Дванайсетокласничките Гергана Златева и Йоанна Великова от Центъра за настаняване от семеен тип в Силистра са получили стипендии от президента на Република България Румен Радев, съобщиха от Силистренската община. Администрацията на президента предоставя еднократна финансова помощ на 12 младежи в неравностойно положение от инициативата "Подкрепи..

публикувано на 02.12.19 в 11:17

Изследват за ХИВ/СПИН в Силистра

Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Силистра обявява Дни на отворените  врати по повод Световния ден за борба срещу СПИН. Припомням, че тази година той ще премине под наслова „Промените се правят от общности“. От 3 до 6 декември в здравната инспекция в Силистра ще се прави безплатно консултиране и изследване за ХИВ. Осигурени са бързи..

публикувано на 30.11.19 в 13:36