Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тържествено заседание в Русе

4
Снимка: Областна администрация - Русе

Областният управител на Русе Галин Григоров и заместникът му Свилен Иванов откриха първото заседание на новоизбрания Общински съвет в Русе.

Досегашният кмет Пламен Стоилов предаде символите на общината на новоизбрания за кмет Пенчо Милков. По традиция заседанието беше водено от най-възрастния общински съветник, а именно Тодор Койнов. 

В Общинския съвет влизат общо 51 души, като 15 са от ГЕРБ, 14 от коалиция "БСП за България", 8 от коалиция ВМРО – БНД, 4-ма от СДС, 3-ма от "Демократична България – Обединение", по 2-ма от "Атака" и ДПС и по 1 от Българска социалдемократическа партия, "Възраждане" и местна коалиция "Заедно за промяна".

Иво Пазарджиев от групата на ВМРО  е новият председател на Общинския съвет в Русе.Той бе избран след таен вот с 28 гласа. Другото  предложение бе за Наталия Кръстева от ГЕРБ. При гласували 51 общински съветници имаше 5 недействители бюлетини и 2 празни плика. Предстои новият председател на общинския съвет да насрочи и първото редовно заседание.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Цветни градини в Караманово

Нови цветни градини променят облика на русенското село Караманово. Поводът е наближаващият Ден на земята – 22 април. Идеята за обновяването на центъра на селото е на местното читалище и кметството.  В засаждането на цветята се включиха служители на кметството и деца от детската градина и местното училище. Акцията продължи два дни.  Нови цветни..

публикувано на 17.04.24 в 12:26

Разбиха престъпна група

Трима мъже от Русе са задържани за участие в престъпна група с имотни измами. Единият от тях е служител на МВР. Окръжният прокурор Георги Георгиев потвърди информацията и поясни, че подробности по случая ще бъдат изнесени по-късно през деня.

публикувано на 17.04.24 в 10:11

Предупреждават за опасно време

Заради очакваното влошаване на времето от община Русе призовават гражданите да бъдат внимателни и при интензивна буря, обилен дъжд или ураганен вятър да не предприемат пътувания. Да бъдат внимателни за летящи във въздуха предмети, да не се движат в близост до жилищни сгради и строителни обекти.  Собствениците на търговски и рекламно-информационни..

публикувано на 17.04.24 в 08:10

Дни на кариерата

21 работодателски организации се включиха във финалното събитие "Национални дни на кариерата", което се провежда днес в Русенския университет. Основната цел на изложението е потенциалните стажанти и служители да открият възможности за професионалната си реализация. Вече не говорим за "Пазар на труда", а за "Пазар на кандидата", тъй като..

публикувано на 16.04.24 в 14:09

Нова приказка на сцената

Репетиции на ново заглавие - „Маша и Мечока" по популярната детска приказка - започнаха в Кукления театър в Русе. Драматизацията е на режисьора Валентин Владимиров – Валяка, а сценографи и кукломайстори са художниците Таня и Георги Пасеви. Музиката ще е на композитора Станимир Иванов.  Премиерата се очаква през следващия месец. С този спектакъл..

публикувано на 16.04.24 в 11:27

130 000 лева за култура

33 проекта в областта на изкуствата и културата по Програма „Култура“ в община Русе ще получат финансиране през 2024 година. 29 от тях са в направление „Творчески проекти“, a   4 – в „Международни фестивали“.  Проектите са били оценявани самостоятелно и независимо от трима външни експерти. Сред определящите критерии при оценките са..

публикувано на 16.04.24 в 10:49

Пръскат срещу комари

Пръскане срещу комари ще бъде извършено през следващите две седмица в община Сливо поле, съобщиха от областната администрация в Русе.  Обработката ще продължи до 26 април и ще обхване площ от над 15 хиляди декара. Всяко третиране по график ще започва след 19:30 часа в съответното населено място на общината.  При промяна на климатичните условия е..

публикувано на 16.04.24 в 09:38