Конфискуваха казан за ракия

Снимка: Христо Гинев

Работещ нелегален казан за варене на ракия с вместимост от 250 литра са открили служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“, съобщиха от митницата.

Казанът е намерен при митническа проверка в селище в Тутраканска община на Силистренска област.

Съоръжението е иззето. По случая ще бъде образувано административно-наказателно производство.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Силистра

Строят 16 социални жилища

Община Силистра подписа договор за изграждането на социални жилища в града. Проектът се финансира от Оперативната програма "Региони в растеж" и е на стойност над 1 327 000 лева. Планираната продължителност на дейностите е 30 месеца. Предвижда се строителство на 16 жилища за хора в неравностойно положение и последващи мерки за преквалификация,..

публикувано на 09.12.19 в 16:57

Търсят най-красивата украса

Конкурс за коледна украса „Празнична Силистра” обявява местната администрация. Желаещите трябва да изпратят до три снимки на външната или вътрешната коледна украса на сграда, дом, двор, витрина, тераса, междублоково пространство, магазин или ателие. Срокът за участие е до 14 януари. Фотосите ще бъдат публикувани на сайта на Община Силистра и на..

публикувано на 09.12.19 в 15:10

Нюкасълска болест до границата

Задължителна дезинфекция на всички автомобили, които преминават границата с Румъния през Силистра, е разпоредила Областната дирекция по безопасност на храните в дунавския град. Мярката се налага заради огнище на нюкасълска болест само на 11 км. от Силистра, в окръг Кълъраш. В индустриална ферма там са заразени близо 7000 птици, 4000 са мъртви...

публикувано на 09.12.19 в 11:24

Скрининг за туберкулоза

Седмица на отворените врати започва от днес в Пневмо-фтизиатричното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Силистра. От лечебното заведение съобщиха, че по време на кампанията ще извършват скрининг на риска за туберкулоза чрез анкета. При необходимост ще се правят консултации, а на съмнителните за туберкулоза -..

публикувано на 09.12.19 в 10:14

Пиян зад волана

47-годишен водач е засечен да шофира след употреба на алкохол в Тутракан. Когато пътни полицаи го спрели за проверка, тестът с дрегер отчел 2.23 промила. Водачът е отказал да даде кръвна проба и е бил задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

публикувано на 09.12.19 в 10:01

Блъснаха спасител на пътя

70-годишен мъж е с фрактура на лъчева кост след пътен инцидент, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Силистра. Инцидентът е станал на 6 декември по пътя между селата Подлес и Листец. Мъжът се намирал върху платното, за да окаже помощ на аварирал автомобил, но бил ударен от лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 38-годишен водач. Причините..

публикувано на 09.12.19 в 09:58

Отоплителен уред подпали къща

Неправилно ползване на отоплителен уред е причината за пожар в къща в Дулово, възникнал на 8 декември около 14:40 ч. Огънят унищожил около 30 кв.м покривна конструкция, битова техника и покъщнина, преди огнеборци от местната противопожарна служба да потушат огъня.  Спасени са съседни сгради. Това съобщиха от Областната дирекция на МВ  в Силистра...

публикувано на 09.12.19 в 09:46