Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да поговорим за пехотата

Снимка: Военно окръжие

Публичен разговор под надслов „Да поговорим за пехотата“ организират Военното окръжие в Шумен и Радио Шумен.

Ученици, студенти и хора от града ще задават въпроси на старши сержант Росен Цанков от 29-и механизиран батальон в Шумен. Командирът на разузнавателна група ще разкаже за историята на българската пехота, за техниката, която използват в момента, за ученията и мисиите си зад граница.

Срещата е на 18 ноември. Разговорът със старши сержант Росен Цанков започва в 18:00 ч. Домакин на събитието е Военният клуб в Шумен. След края на дискусията, която можете да гледате на живо във Фейсбук страницата на Радио Шумен, всеки гост ще може сам да сглоби и разглоби военно оръжие. Входът е свободен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Менделсон звучи все по-рядко

509 са регистрираните бракове в Шуменска област през 2023 г. , съобщават от отдел „Статистически изследвания“ в Шумен. Това е с 27.2% по-малко от предходната година.  Повече от половината бракове са сключени в градовете, а близо 45 на сто в селата. От общо 143 села в областта, в 58 не е сключен нито един брак, а в 30 - само по един.  Областите..

публикувано на 12.07.24 в 09:12

Обсъждат бъдещето на приюта

Общественото обсъждане за бъдещето на приюта за кучета ще има във Велики Преслав. То е насрочено за 16 юли - вторник, и тогава ще бъдат представени резултатите от анкетно допитване, направено от община Велики Преслав. Жителите на старата столица и селата Имренчево и Мостич е трябвало да дадат мнение къде да бъде разположен теренът за изграждане на нов..

публикувано на 12.07.24 в 08:13

Оранжев код за жега

Оранжев код за много високи температури е обявен за цялата страна днес. Днес ще бъде слънчево и горещо. След обяд над източната половина от страната ще има купеста облачност, но само на отделни места в крайните югоизточни райони ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб източен, в Източна България умерен североизточен вятър...

публикувано на 12.07.24 в 08:06

Три пожара в горите

Три пожара гасят горски и огнеборци на територията на Североизточното предприятие в момента. В Държавното ловно стопанство - Паламара огънят е тръгнал от ожъната и запалена нива, на която е имало останала слама. Пожарът е обхванал широколистна гора в землището на село Единаковци, община Хитрино. На терен са пожарникари, горски и хора от..

публикувано на 11.07.24 в 15:48
ВиК - Шумен

Заплашват с блокада ВиК - Шумен

Трима души от каолиновското село Тъкач в момента са пред ВиК - Шумен заради безводието в населеното място.  Те настояват за спешна среща с управителя на дружеството Иван Пушкаров. Искат уверение, че водният проблем ще се реши час по-скоро. Горещото време и увеличената консумация на вода е причината да не се спазва графикът за воден режим в селото...

публикувано на 11.07.24 в 14:40
Архив

ВКС върна делото срещу Кюркчиев

Върховният касационен съд върна делото за катастрофата на кръговото кръстовище на „Практикер“ в Шумен за ново разглеждане от друг състав на апелативната инстанция.  На 28 септември 2022 г. колата на Жечко Кюркчиев отне предимството на Светомира Накева в кръговото кръстовище и помете колата ѝ. В резултат на жестокия удар 22-годишната Светомира..

публикувано на 11.07.24 в 13:51

Дрогиран седна зад волана

Дрогиран водач е засечен на пътя тази нощ, съобщават от шуменската полиция. Около 2:30 часа на 11 юли екип на пътна полиция спрял за проверка близо до язовир „Дибич“ водач на лек автомобил "Дачия". Зад волана бил 34-годишен мъж от Варна. Движил се в посока към Шумен.  Тестван е за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози, отчетена..

публикувано на 11.07.24 в 11:15