Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежка катастрофа край Хитрино

8
Снимка: Айхан Рамаданов

Тежка катастрофа е станала на разклона за Хитрино по пътя Шумен - Силистра, съобщиха за Радио Шумен очевидци.

От полицията уточниха, че 5 жени са в болница след пътния инцидент. Те са пътували в лек автомобил „БМВ“ със силистренска регистрация, управляван от 19-годишно момиче. В колата са били още две 19-годишни момичета и две жени на 21 и 41 години. 

При катастрофата леката кола е изпреварвала тежкотоварен автомобил, управляван от 60-годишен варненец. Той е правоспособен водач. Наличие на алкохол в кръвта му не е установено.

Първа помощ на пострадалите жени веднага след инцидента са оказали шофьори на преминаващи камиони, както и водачът от Варна. Една от жените е била в безсъзнание и шофьорите са я реанимирали на място.

19-годишната шофьорка на "БМВ"-то е правоспособна, има книжка от януари тази година и досега няма пътни нарушения. 

От полицията умоляват водачите да се движат с повишено внимание в този участък.

От шуменската болница казаха за Радио Шумен, че една от пострадалите  жени е в тежко състояние.

/Първата снимка ни изпрати Айхан Рамаданов/.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Свързани новини

Борят се за живот след катастрофата

С тежка черепно-мозъчна травма е една от пострадалите в катастрофата край Хитрино. Това съобщи за Радио Шумен директорът на МБАЛ - Шумен д-р Димитър Костов. Пациентката е на изкуствена вентилация, лекарите от Интензивното отделение се борят за живота..

публикувано на 13.11.19 в 16:50
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пореден дрогиран на пътя

34-годишен мъж от Върбица е задържан за шофиране след употреба на наркотици, съобщават от шуменската полиция. Проверката е извършена около 14:05 часа вчера на ул. „Септемврийско въстание“ във Върбица. Мъжът управлявал лек автомобил „Фолксваген“ с..

публикувано на 26.07.24 в 10:50

Трима в битка за КОЦ-а

Д-р Кирил Киров,  д-р Румен Генов и д-р Свилен Арнаудов са кандидати за поста управител на Комплексния онкологичен център в Шумен. Д-р Киров е хирург в МБАЛ - Шумен и Онкоцентъра, д-р Генов е специалист по онкохирургия и бивш депутат от ГЕРБ ,..

публикувано на 26.07.24 в 10:21

23 литра на квадрат

Между 2 и 23 литра на квадратен метър са падналите валежи през изминалото денонощие в Шуменско, съобщиха от Хидро-метеорологичната обсерватория в Шумен.  В Шумен са измерени най-много количества – близо 23 л на кв. м, в Тодор Икономово – 13.5, в Смядово..

публикувано на 26.07.24 в 09:51

Приключва проект за интеграция

В община Каспичан приключва работата по проекта "Аз съм Аз и съм уникален, също като теб", който цели образователна интеграция на деца от етническите малцинства. В творчески ателиета и уъркшопове, занимални, срещи- дискусии, конкурси и еко екскурзии са..

публикувано на 26.07.24 в 09:38

Добри добиви и тревожни цени

Приключи жътвата на есенниците в региона. По-ниски са добивите в сравнение с миналата година, но качеството е добро. Това каза за Радио Шумен Джихан Шакир – зърнопроизводител от село Капитан Петко, община Венец, който обработва около 8000 декара земя...

публикувано на 26.07.24 в 08:59

Престъпления и наказания

Делата за 822 извършени престъпления са приключени в Шуменска област през 2023 г., съобщават от Териториалното статистическо бюро. Най-много са извършените общоопасни престъпления, след тях са тези против собствеността и против личността. С ефективни и..

публикувано на 26.07.24 в 08:30

Гласуваха шоковите повишения

Основно с гласовете на общинските съветници от БСП, „Левицата“ и „Възраждане“ бяха приети по-високите цени за жителите на община Шумен, които ще използват административни услуги. Това стана по време на днешната сесия на Общинския съвет. Повишен бе и..

публикувано на 25.07.24 в 15:58