Обяд и баня за бездомници

Снимка: tvn.bg

Топъл обяд от 12 ч. и баня от 13 до 14 ч. за бездомници ще предлага от понеделник - 18 ноември, Кризисният център към Българският червен кръст в Русе. С капацитет за 40 души центърът подпомага дейността на приюта „Добрият самарянин“ през зимните месеци, каза за Радио Шумен координаторът му Павлин Петров.

"Ние не ги осъждаме, ние ги подкрепяме. Бихме желали да има поне малка промяна в отношението на обществото към тях. Ние им даваме всичко, което е необходимо за тяхната промяна. Те се къпят при нас, сменяме им дрехите. Имаше един човек, който не се беше къпал от години. Могат дори да се подстригват при нас, тъй като имаме машинка за целта. Предоставяме им общоукрепващи медикаменти за зимния период. И ако се наложи, им оказваме първа долекарска помощ", посочи той.

В петъчните следобеди хората без дом могат да гледат филм и да пият топъл чай, каза още Павлин Петров.

Центърът за подкрепа, консултации и социално включване на бездомни и скитащи лица се реализира по проект на БЧК- Русе. Макар и крайдунавският град да е с отлични възможности в грижата за бездомниците, никой не се ангажира да посочи колко точно е броят им.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Трудови мигранти и у нас

Облекчаването на условията за валидиране на знания и умения е сред приоритетите на българските власти през 2020 година.Това заяви Елеонора Иванова от Българо-румънската търговско-промишлена палата на бизнес форум в Русе. Над 30 представители на различни бизнес-структури и неправителствени организации дискутираха днес възможностите за реализация..

публикувано на 13.12.19 в 14:31

Русенски полицаи заловиха крадец

Заведение в село Костанденец е било обрано за времето от 9 до 12 декември, съобщават от разградската полиция. Крадецът е проникнал през недобре затворен прозорец и от чекмедже на бар-плота е откраднал 400 лв. в различни банкноти. В хода на разследването и предприетите бързи издирвателни действия е установен извършителят на кражбата – 19-годишен..

публикувано на 13.12.19 в 13:11
Снимката е илюстративна

Пакети с хероин не минаха границата

Хероин на стойност над 1,5 милиона лева е задържан на Граничния контролно-пропускателен пункт в Русе.  71 пакета с наркотика били открити във фабрични кухини под седалките на лек автомобил вчера по обед при проверка на "Дунав мост". Митничарите приложили алгоритъм за оценка на риска и забелязали, че кухините имат оловни капаци. Когато отклонили..

публикувано на 12.12.19 в 15:54

Жена осъди "Топлофикация"

„Топлофикация Русе“ е осъдена да заплати над 80 000 лв. обезщетение на 45-годишна жена, паднала в дупка с вряла вода. Окръжният съд в Русе уважи изцяло предявените искове и осъди дружеството да плати на пострадалата 80 000 лв. за причинени неимуществени вреди и 846,74 лв. обезщетение за имуществени вреди. На 1 декември миналата година жената..

публикувано на 12.12.19 в 15:21

Стипендия на името на рейнджъра

Стипендия на името на загиналия в Кербала през 2003 година рейнджър Антон Петров от Русе бе връчена за 16-та поредна година днес. Тазгодишният й носител е Стефан Димитров от 9 клас. Иванка Петрова, майка на загиналия в кербала Антон Петров, за 16-ти пореден път връчи стипендия на ученик от Корабната гимназия, отличил се с висок успех и човешки..

публикувано на 11.12.19 в 15:21

Безкръвни операции в КОЦ

1120 са новорегистираните болни в Комплексния онкологичен център в Русе. Това съобщи днес управителят на здравното заведение д-р Камен Кожухаров. През миналата година те са били 1213. Няма съществена промяна в цифрите, но сред основните причини този вид заболявания да държат високи стойности е застаряването на населението. Лечебното заведение в..

публикувано на 11.12.19 в 15:10

Гора на поколенията

Гора на поколенията е засадена в село Новград. Тя е разположена в близост до новостроящия се паметник на бойната слава. Идеята се роди по време среща на родените през 1949 година жители. Пенсионерите дадоха дума, че ще продължат да полагат грижи за дръвчетата. „Засаждането на дървета е символ на надеждата и непрекъснатостта на живота. Дървото е..

публикувано на 11.12.19 в 14:19