Промяна в движението

3
Снимка: Радио Шумен

Във връзка с извършване на строително-ремонтни дейности по улица „Университетска“ на 16 ноември, събота, от 08.00 ч. до 18.00 ч. и на 18 ноември, понеделник, от 08.00 до 18.00 ч. се спира движението на автомобили в частта от отбивката за Гробищния парк до кръговото кръстовище на Главен път I-2. По същото време са забранява и влизането на превозни средства от кръговото кръстовище на Главен път I-2 на разклона с кв. „Макак“ в посока към Шумен.

За обходен маршрут може да се използват Главен път I-2 в посока към Русе през Пети километър или пътят в посока към Варна по околовръстното шосе за кв. „Тракия“ (от I-2 в I-7).

Промяната е във връзка със започналия ремонт на пътното платно. Асфалтът е фрезован, извършени са локални ремонти по пътното платно за укрепване на пропадналата настилка, изградени са канавки, нови бордюри и улеи за отводняване. Положени са допълнително два пласта асфалт и започва цялостното преасфалтиране на пътя.

Ремонтните дейности се извършват от АМ „Черно море“ и се очаква да приключат в началото на следващата седмица.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Отворени врати в Езиковата

Ден на отворените врати обявява на 7 декември, в събота, Профилираната езикова гимназия „Никола Вапцаров“ в Шумен. Официалното му откриване ще бъде от 10 ч. сутринта с поднасяне на венци пред паметника на патрона в двора на гимназията, след което ще продължи с различни прояви – конкурси, изложба на рисунки и фотографии на ученици, спортни турнири,..

публикувано на 05.12.19 в 16:02

Затворен път заради ремонт

Във връзка със строително-ремонтни дейности на общинската пътна мрежа в частта от околовръстния път до разклона за село Васил Друмев, се въвежда временен режим със спиране на движението в участъка от км. 19 до км. 23 от пътя. Ограничението важи за периода от 6 до 20 декември включително. За обходен маршрут ще се използва път I-7 през..

публикувано на 05.12.19 в 15:47

Нарушено водоподаване

Селата Косово и Марково, община Каспичан, ще бъдат утре - 6 декември, с нарушено водоподаване до 15 ч. Причината е авария на силов кабел на Помпена станция "Марково" и необходимостта от извършване на аварийно-възстановителни работи, съобщиха от ВиК - Шумен. А на 9 декември поради ремонтни дейности в село Никола Козлево водоподаването по ул. "Васил..

публикувано на 05.12.19 в 15:41

Грабителят остава в ареста

38-годишният Недко Маринов от днес е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като състав на Шуменския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура в града. Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за грабеж на дамска чанта, представляващ опасен рецидив – престъпление по член 199, ал. 1, т. 4 от НК, което се наказва по..

публикувано на 05.12.19 в 15:14

Седмица на моето училище

Седмица на моето училище се проведе във II ОУ „Д-р П. Берон” в Шумен. Днес във фоайето на учебното заведение бе подредена изложба на детски рисунки, книжки, лапбук, макети и табла. В Часа на патрона ученици от различни класове припомниха най-важните моменти от историята на училището, рецитираха откъси от "Рибния буквар" и патриотични стихотворения...

публикувано на 05.12.19 в 14:37
Къща-музей

Унгарски Дядо Коледа в музея

Традицията, свързана с Микулаш – унгарският Дядо Коледа, ще бъде представена утре от 10.30 ч. в къща музей „Лайош Кошут“ пред деца от подготвителната група от НУ „Илия Р. Блъсков“ в Шумен. Денят на Микулаш – 6 декември, е един от най-специалните за децата в Унгария. Старецът пристига и оставя малки подаръчета в ботушите на послушните, а за..

публикувано на 05.12.19 в 14:12

Всички ще бдят над деца жертви

Шумен е един от трите града, в които пилотно ще се реализира проектът БОДРОЗИ на Института за социални дейности и практики. Той е насочен към специалистите, които работят с деца, претърпели насилие. Целта е да се подобри взаимодействието между институциите в случаите, при които се налага намесата на полиция, съд и прокуратура, каза ръководителят на..

публикувано на 05.12.19 в 13:31