Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследват 75-годишен лихвар

Снимка: БГНЕС

В Търговище проверяват случай на лихварство.

Вчера след проведени оперативно-издирвателни действия е установено, че от началото на годината досега 75-годишен мъж от село Буйново е извършил финансови сделки – лихварство, без да има разрешително за тази си дейност.

По случая се извършва проверка, материалите от която ще бъдат докладвани в Окръжна прокуратура в Търговище.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ликът на цар Симеон на фасадата

Професионалната техническа гимназия „Цар Симеон Велики“ в Търговище вече е част от поредния проект на Станислав Трифонов, известен с артистичния си псевдоним Насимо. Проектът се казва „Великата стена на България“ и е насочен към изрисуване на фасадите на училищата в цялата страна. На централна стена на съответното училище се изобразява патронът..

публикувано на 19.07.24 в 11:59

Дофинансират 11 паралелки

Община Търговище ще дофинансира 11 маломерни паралелки през учебната 2024/2025 г, съобщиха от общинската администрация. Дофинансирането е с 43 397 лв. за общо 11 паралелки с по-малко от 10 ученици в 6 общински училища. Целта е да се обезпечи задължителното обучение на децата до 16-годишна възраст.  Решението дали средства ще бъдат отпуснати ще..

публикувано на 19.07.24 в 10:09

Повишават местни данъци

Увеличаване на данъка върху превозните средства и налога за недвижимите имоти предлага общинската администрация в Търговище. Проектът за изменение на наредбата за местните данъци е публикувана за обществено обсъждане. Предвижда се за автомобилите с мощност до 74 kW налогът да се повиши с 10 ст. на 1 kW. За тези с мощност над 74 кW повишението..

публикувано на 19.07.24 в 09:14

Ново осветление в Омуртаг

Рехабилитация и модернизация на уличното осветление започва община Омуртаг, съобщи БТА. Проектът обхваща 40 населени места, включително общинския център Омуртаг.  Ще бъдат инсталирани 3454 LED осветители. Ще бъдат внедрени системи за управление на енергията, включително системи за мониторинг и автоматизация, които ще оптимизират енергопотреблението...

публикувано на 19.07.24 в 09:10

Парична гаранция за заместник-кмет

Окръжният съд – Търговище разгледа днес искания за промяна в мерките за неотклонение на двама от обвинените за участие в престъпна група на територията на община Омуртаг с цел извършване на престъпления по служба. Магистратите измениха мярката на заместник-кмета на общината Мехмед Мехмедов, който от края на март беше под домашен арест, на парична..

публикувано на 18.07.24 в 19:09

Поклон пред Апостола

Търговище се поклони пред делото на Апостола. Десетки венци и цветя в знак на почит бяха положени пред барелефа на Левски в центъра на града, съобщиха от местната администрация.  На 25 юли предстои Общинският съвет да разгледа предложение за поставяне на паметник на Васил Левски в Търговище. Докладната се внася от кмета д-р Дарин Димитров след..

публикувано на 18.07.24 в 10:46

Гледат мерки за неотклонение

Дела за промяна мерките за неотклонение на двама от обвинените за участие в организирана престъпна група за престъпления по служба в община Омуртаг ще се гледат днес. Това съобщават от Окръжния съд в Търговище.  От 14:00 ч. е делото по искане на защитата на заместник-кмета Мехмед Мехмедов, който е под домашен арест, а от 15:30 ч. – по искане..

публикувано на 18.07.24 в 09:59