Спорт за толерантност

4
Снимка: Община Силистра

С турнир по народна топка в Силистра отбелязаха Международния ден на толерантността, съобщиха от Общината. Силистренската община заедно с Общинския съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните е организатор на проявата.

Турнирът се провежда в навечерието на празника. Проявата е една от инициативите в Плана за подкрепа на интеграционните политики на Община Силистра за периода 2015 - 2020 година. 
На първо място се класира отборът на силистренското училище "Иван Вазов". 
В Тутракан също се провежда проява по случай Международния ден на толерантността. Организатори са Ученическият съвет при СУ „Йордан Йовков" в  Тутракан и Местната комисия за борба с противообществените прояви сред малолетни и непълнолетни. Проявата е ревю с носии на различни етнически групи.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Няма желаещи да работят в спешните отделения

Кадровата криза в лечебните заведения е сериозна, но най-тежко е положението в Спешното отделение. Това каза за Радио Шумен директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра д-р Даниела Костадинова. "В Спешното отделение дежурят само млади колеги, които нямат специалност, нямат и опит, и то на платени дежурства, защото абсолютно никой..

публикувано на 12.12.19 в 14:25

Лодки на брега

По-малко от 300 останаха рибарите в Силистренско. С около двадесетина са намалели те през последната година, а за 7-8 години - с над 150. От десетилетия най-големият проблем за силистренските рибари е реализирането на уловената от тях риба. В Силистра за последно през далечната 1966 г. е имало кооперация „Шаран”, но тогава при други условия в..

публикувано на 11.12.19 в 13:46

Коледни картички от близо и далече

Народното читалище „Бялата лястовица 2018“ в Дулово продължава традицията да подарява картички. И през тази година фоайето в сградата на Община Дулово грейна с коледните картички, изработени от деца от цяла България. Участниците в детския коледен конкурс са 850 от 60 населени места от 85 учебни заведения. За да могат жителите и гостите на града да..

публикувано на 11.12.19 в 11:23

Райони без ток

В силистренските села Айдемир, Бабук, Майор Ценович и част от Богорово няма да има ток от 8,30 до 17,00 ч. днес, информират от електроразпределителното дружество. В селата Зафирово и Старо село до 15,00 ч. пък са възможни смущение в електрозахранването. Смущения през целия ден са възможни и в Шуменско – в районите на Каспичан, Нови пазар и селата..

публикувано на 11.12.19 в 07:26

Кмет подарява елхи

15 коледни елхи ще подари кметът на Силистра Юлиян Найденов на хората, ползващи социална подкрепа. Дръвчетата ще бъдат изпратени в центровете от семеен тип за деца и възрастни, в центъра за временно настаняване, в двата дома за възрастни хора, в дневните и почасовите центрове за социална интеграция и рехабилитация, както и в кризисния център.  

публикувано на 10.12.19 в 09:33
Силистра

Строят 16 социални жилища

Община Силистра подписа договор за изграждането на социални жилища в града. Проектът се финансира от Оперативната програма "Региони в растеж" и е на стойност над 1 327 000 лева. Планираната продължителност на дейностите е 30 месеца. Предвижда се строителство на 16 жилища за хора в неравностойно положение и последващи мерки за преквалификация,..

публикувано на 09.12.19 в 16:57

Търсят най-красивата украса

Конкурс за коледна украса „Празнична Силистра” обявява местната администрация. Желаещите трябва да изпратят до три снимки на външната или вътрешната коледна украса на сграда, дом, двор, витрина, тераса, междублоково пространство, магазин или ателие. Срокът за участие е до 14 януари. Фотосите ще бъдат публикувани на сайта на Община Силистра и на..

публикувано на 09.12.19 в 15:10