Нова дъбова гора

4
Снимка: СИДП

Над 60 декара едногодишна култура попълниха през седмицата работещите в ДГС-Преслав, след като лесовъдите установиха, че заради сушата прихващането на младите фиданки не е добро.

В залесяването се включиха служители на РИОСВ и студенти от ШУ „Константин Преславски“. Новата дъбова гора е на изключително труден терен, но е важна заради ерозията и пречистването на подпочвените води, които влизат в язовир „Тича“, смятат специалистите.

В петък – 22 ноември, банкери от Шумен, Варна и Добрич ще засадят 1000 фиданки на територията на преславското стопанство.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Акция на пътните полицаи

Специализирана полицейска акция по контрол на пътното движението се провежда на територията на Областната дирекция на МВР - Шумен от вчера следобед. Целта е да се пресичат нарушения по пътя, които биха могли да станат причина за тежки пътни инциденти. Полицейски екипи от пътна и охранителна полиция извършват проверки по Автомагистрала „Хемус“,..

публикувано на 15.12.19 в 14:14

Задържаха сериен крадец

Криминалисти от полицейското управление в Шумен установиха и задържаха извършител на четири кражби на вещи и части от частни домове в града, съобщиха от ОД на МВР. Посегателствата, извършени предимно през тъмната част на денонощието през незаключени входни врат,и са регистрирани в периода 23 ноември - 2 декември. Работата по разплитане на..

публикувано на 15.12.19 в 12:40
бали тютюн

След празниците ще се изкупува тютюна

Търговските дружества, с които тютюнопроизводителите имат сключени договори, ще продължат да изкупуват тютюн след 5 януари 2020 година. Това заяви за Радио Шумен Цветан Филев - председател на Националната асоциация на тютюнопроизводителите в България. Към момента около 90% са реализирани от едролистната сортова група тютюн „Бърлей“ и близо 92 на сто от..

публикувано на 15.12.19 в 10:28

БДЖ с нов график за влаковете

Новият график за движение на влаковете на „БДЖ-Пътнически превози“ влиза в сила от днес. В повечето региони на страната се запазва досега действащото разписание. Ще бъде увеличен броя на пътническите композиции по някои направления, ще бъдат значително подобрени връзките на влаковете в някои от основните разпределителни гари, като времето за..

публикувано на 15.12.19 в 07:32

Температурите в неделя от 10 до 15 градуса

През изминалата нощ и тази сутрин над Източна България преминава фронт, по който облачността е значителна и вали дъжд. През деня облачността бързо ще намалее, временно и до слънчево, но на места в Североизточна България ще се образуват мъгли или ще има разкъсана ниска облачност. Вятърът ще е умерен от запад-северозапад. Температурите слабо ще..

публикувано на 15.12.19 в 07:10

Задържан за фаталния инцидент в Шумен

Мъж е пробол с нож корема на 19-годишен младеж, съобщиха от шуменската полиция. Сигналът за инцидента е постъпил малко след 12 ч. днес на обяд. Към улица „Ген. Скобелев“ в Шумен близо до читалище „Екипе“ веднага бил насочен полицейски екип. Изяснено било, че малко преди това между трима младежи възникнал спор, по време на който единият извадил..

публикувано на 14.12.19 в 17:09
Янко Йорданов - кмет на Община Велики Преслав

Срещи в Преславско

Срещи с жителите на селата Драгоево, Златар и Суха река ще проведе днес кметът на община Велики Преслав инж. Янко Йорданов. На тях ще бъдат поставени въпроси, свързани с местните проблеми на хората, според които да бъдат планирани разходите в бюджета. Сред тях са липсата на вода, лошото състояние на уличната мрежа, редовното извозване на..

публикувано на 14.12.19 в 09:30