Проверка на сигнала

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Започва щателна проверка в дуловските села Долец, Паисиево и Боил, където има проблем със сигнала на един от мобилните оператори. Това съобщи за Радио Шумен Мартин Маев - експерт „Корпоративни комуникации“ в компанията.

Специалисти, които се занимават с поддръжката на мрежата, ще направят проверката, уточни той.

Повече от месец около 80% от жителите на село Долец, не могат да ползват услугите на оператора заради липса на покритие. Продължава подписката с искане на обезщетение от оператора, тъй като през последните две години за втори път имат проблеми с него. Подписката ще бъде изпратена до Комисията за регулиране на съобщенията.

 
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Стани нине, господине" в Силистра

Фестивалът на коледарските групи от община Силистра „Стани нине, господине“ се провежда днес. Събитието, което се прави за 25-ти път започва от 10 ч. в Драматично-кукления театър. Преди началото на фестивала на площад „Свобода“   в дунавския град от 9.30 часа, всички участници ще изпеят една от най – популярните в силистренска област песен: „Запалил..

публикувано на 14.12.19 в 08:25

Йордан Цонев е най-добрият спортист на Силистра

Десетте най-добри спортисти на Силистра бяха отличени тази вечер.  Начело в десятката е Йордан Цонев от спортния клуб „Армспорт Силистра”, състезател по канадска борба в категория до 100 килограма, възрастова група мъже. Второ място заема Божидар Симеонов от същия клуб, състезател по канадска борба в категория до 80  килограма, възрастова група..

публикувано на 13.12.19 в 17:17

ПГМСС„Никола Й. Вапцаров“ в Средище на 60 години

60 години от основаването си отбеляза Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство „Никола Й. Вапцаров“ в силистренското село Средище. Към момента там се обучават около 300 ученици в дневна, задочна и самостоятелна форма в три професионални направления. Осигурено е безплатно столово хранене и извозване на средношколците до..

публикувано на 13.12.19 в 16:17

Смърт на пътя

59-годишен мъж загина на място при тежка катастрофа в Силистра. От полицията съобщиха, че инцидентът е станал днес около 06:35 часа на кръстовището между околовръстния път за Русе и пътя за Шумен. Странично са се ударили ТИР, управляван от 43-годишен водач и пътнически бус „Мерцедес“, управляван от 59 годишния мъж. Към момента на мястото на..

публикувано на 13.12.19 в 09:46

Няма желаещи да работят в спешните отделения

Кадровата криза в лечебните заведения е сериозна, но най-тежко е положението в Спешното отделение. Това каза за Радио Шумен директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра д-р Даниела Костадинова. "В Спешното отделение дежурят само млади колеги, които нямат специалност, нямат и опит, и то на платени дежурства, защото абсолютно никой..

публикувано на 12.12.19 в 14:25

Лодки на брега

По-малко от 300 останаха рибарите в Силистренско. С около двадесетина са намалели те през последната година, а за 7-8 години - с над 150. От десетилетия най-големият проблем за силистренските рибари е реализирането на уловената от тях риба. В Силистра за последно през далечната 1966 г. е имало кооперация „Шаран”, но тогава при други условия в..

публикувано на 11.12.19 в 13:46

Коледни картички от близо и далече

Народното читалище „Бялата лястовица 2018“ в Дулово продължава традицията да подарява картички. И през тази година фоайето в сградата на Община Дулово грейна с коледните картички, изработени от деца от цяла България. Участниците в детския коледен конкурс са 850 от 60 населени места от 85 учебни заведения. За да могат жителите и гостите на града да..

публикувано на 11.12.19 в 11:23