Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма да вдигат такса смет

Снимка: Радио Шумен

Не се очаква повишение на цената на таксата "Битови отпадъци" от общините, които ползват Регионалното депо край шуменския квартал "Дивдядово" за следващата година. Това беше обявено  на Общото събрание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците на общините от Шуменска област. Становището обобщи кметът на Шумен Любомир Христов.

"Въпреки голямата цена на отчисленията, смятам, че ще запазим такса смет каквато е била досега, а за следващата година ще мислим", коментира той.

Само с 61 стотинки ще се повиши цената за депониране на тон отпадъци на Регионалното депо край шуменския квартал "Дивдядово". За следващата година всички общини, които ползват регионалното сметище, ще плащат 25,58 лв. за тон.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Промяна в движението

Временна организация на движението се въвежда днес - 6 август, за времето след 13:30 часа на АМ „Хемус“ в участъка от км 364-979 до км. 368+930 на територията на община Нови пазар. Причината е свързване на пилотни въжета за реконструкция на електропровод. Това съобщават от шуменската полиция. Оттам призовават водачите на МПС да се..

публикувано на 06.08.24 в 12:23
Снимката е илюстративна

Стърнище пламна в Преселка

Четири сгради са спасени от пламъците, съобщават от шуменската полиция. Вчера късно вечерта е получен сигнал, че гори стърнище в землището на село Преселка. На място са изпратени два екипа на пожарната в Нови пазар. При пристигане на място огнеборците установили, че пожарът приближава към селото и на помощ са изпратени още два екипа от Шумен.  След..

публикувано на 06.08.24 в 11:14

Насилник преспа в ареста

53-годишен шуменец е задържан в полицейския арест за домашно насилие. Това съобщават от шуменската полиция. 40-годишната му съпруга сигнализирала вчера, че на 4 август към полунощ в дома им в Шумен той й нанесъл удари по тялото. След побоя избягал от жилището. Два часа след подаване на сигнала мъжът е установен. Задържан е за срок до 24 часа в..

публикувано на 06.08.24 в 11:02

Пожарната в Шумен на крак

Техническа неизправност във вентилатор към аспирацията на дюнерджийницата в Сити Център в Шумен стана причина три пожарни автомобила да се отзоват на сигнал тази сутрин. Това видя репортер на Радио Шумен. Инцидентът за щастие се размина с минимални материални щети. Пожарникарите са отстранили повредата за минути. Пострадали хора няма. Взети са..

публикувано на 06.08.24 в 09:00

Планово без ток

Спирания на електрозахранването ще има днес (6 август) в Североизточна България заради ремонти и профилактика на съоръженията. В Шумен от 8,30 ч. до 16,30 ч. ток няма да има по улица „Сава Доброплодни“. В областта ток от 7 ч. до 17 ч. няма да има в Плиска, в част от Нови пазар и селата Енево, Стан и Зайчино ореше, от 9 ч. до 17 ч. – в..

публикувано на 06.08.24 в 08:29

Ветровит следобед

17 градуса е измерената в 6 ч. тази сутрин температура в Шумен, атмосферното налягане е 984 хектопаскала, влажността на въздуха е 89%. 17 градуса е и в Търговище, 20 – в Разград, 22 – в Силистра и Русе. Днес облачността ще е променлива, по-значителна ще е в следобедните часове. Главно тогава на места ще превали и прегърми, възможни са и градушки...

публикувано на 06.08.24 в 08:15

Тежка катастрофа отне живот

Водач на лек автомобил е загинал, а негов спътник е в тежко състояние след катастрофа, станала тази сутрин по пътя Шумен – Карнобат между Веселиново и разклона за Александрово. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – Шумен.  Джипът се в движил от Карнобат в посока Шумен, а камионът от Шумен към Карнобат. По първоначални данни, Аудито навлиза в..

публикувано на 06.08.24 в 07:51