Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа книга на Станислав Буковалов

Снимка: Радио Шумен

Журналистът Станислав Буковалов ще представи днес първата си книга, озаглавена „Замислената мравка“. Проектът е финансиран от Общинския фонд „Култура“ след участие в конкурс.

Корицата и илюстрациите в изданието са последните творби на шуменския художник Румен Михайлов.

Книгата ще бъде представена от проф. Евдокия Борисова и Николай Гундеров от 17.30 ч. в Студио 3 на Радио Шумен.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кармен

Кармен под звездите

Русенската опера ще представи спектакъла "Кармен" от Жорж Бизе тази вечер на площада в центъра на дунавския град. С него културният институт ще закрие творческия си сезон, а също и летния фестивал "Сцена под звездите", организиран от община Русе, съобщиха от културния институт.  Диригент на музикалното събитие е Вилиана Вълчева. В ролята на Кармен..

публикувано на 31.07.24 в 13:11

Българският военен флот в снимки

Любопитен и ценен фотоалбум ще бъде представен пред публиката на Русе на 1 август от 18 :00 часа в Регионалния исторически музей. Изданието разказва в снимки и текст историята на Българските военноморски сили на Дунав. Материалите са събрани от лични и семейни архиви, а книгата е направена по повод 145-ата годишнина от създаването на..

публикувано на 31.07.24 в 11:52

Лято арт се завръща

От 5 до 9 август „Клуб култура за Шумен” организира поредица от събития. Концертите, изложбите и срещите с изтъкнати български творци ще се състоят в двора на Ганушевата къща на улица „Цар Освободител“ № 152.  “За втора поредна година се организират интересни културни прояви. Август месец по традиция не е наситен с много събития от сферата на културата и..

публикувано на 31.07.24 в 11:35

Сукмани и саи в каталог

Каталогът „Сукмани и саи от фонда на РИМ - Търговище“, издаден с финансовата подкрепа на Министерство на културата излезе от печат. Традиционната носия представлява сложна система от знаци, носещи богато смислово съдържание. Неслучайно я сравняват с езика, а местните ѝ варианти – с различните диалекти. Авторите подготвят носията, водени от..

публикувано на 22.07.24 в 09:27

Танго на старините

Днес е големият финал на концертния сезон на Симфониета Шумен. Организаторите  обещават да бъде незабравим.  Поканата е да танцуваме „Танго под звездите“ тази вечер от 19.30 часа на  сцената на “Стария град”. Виртуозът на бандонеона Стоян Караиванов и неговият ансамбъл „Либертанго“ обещават вечер на страстни танга и спираща дъха гледка от Стария град...

публикувано на 18.07.24 в 16:05
Народно читалище

Кино в длан

45 филма са постъпили до момента за участие в IX-ото издание на фестивала „Кино в длан“. Крайният срок за представяне на творбите е 15 септември, напомнят организаторите от Народното читалище „Добри Войников“ в Шумен.  Всички, които желаят да се включат в конкурсната програма, трябва да изпратят филмите си на интернет страницата www.mkino.org. Няма..

публикувано на 18.07.24 в 08:57

Разбулват тайни под земята

Историческият музей в Попово е един от малкото в страната, които успяха да спечелят два проекта от Министерството на културата за археологически проучвания през това лято. Първият е за разкопки в късноантичния обект Ковачевско кале, а вторият е за геофизично изследване на площ, южно от хореума или склада за зърно в крепостта. Геофизиката е..

публикувано на 12.07.24 в 14:22