Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огнеборци спасиха кон в беда

Снимка: ThinkStock/Getty Images

Служители от дежурния екип на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Антоново са оказали съдействие вчера за изваждане на кон, паднал в необезопасена шахта на улица в града.

Животното е било извадено невредимо с помощта на техника на местната пътна служба.

Техни колеги от районната пожарна служба в Попово пък са помогнали на заклещено във въздухопровод на избено помещение на жилищен блок в града коте. Те са измъкнали животното също невредимо.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дни на отворените врати

65 години от провеждането на първото съдебно заседание отбелязва днес Окръжният съд в Търговище. В Държавния архив в Търговище е запазен първият отчет за дейността на Окръжния съд през първата година от основаването му. По повод годишнината днес и на 18 април ще има Дни на отворените врати. Днес институцията ще посетят деца от Специалното..

публикувано на 16.04.24 в 09:14

Разбраха се за РИК

Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за състава на Районната избирателна комисия за 28 многомандатен избирателен район - Търговище. Това се случи по време на проведените консултации в Областната администрация.   Съставът на РИК ще е от 13 души, включително председател, заместник-председатели и секретар, като се спазва..

публикувано на 12.04.24 в 12:31

Първо заседание на РИК

Кoнcyлтaции зa нaзнaчaвaнe нa Paйoннaта избиpaтeлнa ĸoмиcия зa 28-и Tъpгoвищĸи изборен paйoн свиква днес областният управител. Разговорите ще започнат в 10:00 ч. в облacтнaта aдминиcтpaция.  За участие са поканени всички парламентарно представени партии и коалиции. В консултациите могат да участват и други политически формации, които нямат..

публикувано на 12.04.24 в 08:42

10 години за опит за убийство

10 години затвор за опит за убийство. Тази присъда на Окръжния съд в Търговище бе потвърдена и от Апелативния съд във Варна, съобщават от там.  На 15 декември 2022 г. 42-годишният Северин М.се опитал да убие друг мъж в Омуртаг, като го запали. Бързата реакция на свидетел предотвратила по-сериозни последици. Пострадалият е получил медицинска помощ в..

публикувано на 11.04.24 в 11:54

Домашен арест за зам.-кмет на Омуртаг

Правилно Търговищкият окръжен съд е определил домашен арест за заместник-кмета, обвинен в участие в организирана престъпна група в Омуртаг.  Според повдигнатото срещу Мехмед М. обвинение, сдружението е било с користна цел, съществувало е от началото на 2019 година до момента и в него участвали длъжностни лица. Защитниците на 64-годишния мъж са..

публикувано на 10.04.24 в 16:34

Спасиха 30 декара гора

30 декара широколистна гора е била спасена от запалване благодарение на бързата реакция на екип служители на пожарната в Антоново, съобщават от търговищката полиция. Полученият сигнал бил за възникнал в близост до гората пожар в сухи треви и храсти в землището на с.Язовец, община Антоново.  Пожарът, причинен от небрежност при боравене с открит огън,..

публикувано на 10.04.24 в 11:13

Двама задържани за дрога

Водач и пътник в автомобила са задържани за шофиране под въздействието на наркотик и за притежание на дрога. Това съобщават от търговищката полиция. Проверката е извършена снощи около 21,30 ч на ул. „Земеделска“ в Попово. Спрян е лек автомобил „БМВ“, управляван от 22-годишен. Със специализирано техническо средство е установено, че шофира..

публикувано на 10.04.24 в 11:08