Среднощен екшън в Шумен

Снимка: Радио Шумен
45-годишен мъж от  силистренското село Калипетрово, обявен за общодържавно издирване, бил задържан в полицейското управление в Шумен.
Снощи на ул. “Индустриална“ в посока към село Васил Друмево патрулен екип, подал сигнал за спиране със стоп палка на лек автомобил Фолксваген. Водачът не спрял и полицейските служители го последвали. При опит да избяга водачът загубил контрол над автомобила и навлязъл в крайпътна нива. 
Изяснено било, че мъжът зад волана е неправоспособен, управлява в едногодишен срок на наложено административно наказание за шофиране без книжка, управлява  нерегистриран по надлежния ред автомобил, който няма задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ и отказал да бъде тестван за алкохол и наркотични вещества и аналози.
Установено било, че 45-годишният мъж е обявен за общодържавно издирване за привличане като обвиняем. Криминално проявен е, осъждан е за множество кражби. Образувано е бързо производство. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Отворени врати в Езиковата

Ден на отворените врати обявява на 7 декември, в събота, Профилираната езикова гимназия „Никола Вапцаров“ в Шумен. Официалното му откриване ще бъде от 10 ч. сутринта с поднасяне на венци пред паметника на патрона в двора на гимназията, след което ще продължи с различни прояви – конкурси, изложба на рисунки и фотографии на ученици, спортни турнири,..

публикувано на 05.12.19 в 16:02

Затворен път заради ремонт

Във връзка със строително-ремонтни дейности на общинската пътна мрежа в частта от околовръстния път до разклона за село Васил Друмев, се въвежда временен режим със спиране на движението в участъка от км. 19 до км. 23 от пътя. Ограничението важи за периода от 6 до 20 декември включително. За обходен маршрут ще се използва път I-7 през..

публикувано на 05.12.19 в 15:47

Нарушено водоподаване

Селата Косово и Марково, община Каспичан, ще бъдат утре - 6 декември, с нарушено водоподаване до 15 ч. Причината е авария на силов кабел на Помпена станция "Марково" и необходимостта от извършване на аварийно-възстановителни работи, съобщиха от ВиК - Шумен. А на 9 декември поради ремонтни дейности в село Никола Козлево водоподаването по ул. "Васил..

публикувано на 05.12.19 в 15:41

Грабителят остава в ареста

38-годишният Недко Маринов от днес е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като състав на Шуменския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура в града. Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за грабеж на дамска чанта, представляващ опасен рецидив – престъпление по член 199, ал. 1, т. 4 от НК, което се наказва по..

публикувано на 05.12.19 в 15:14

Седмица на моето училище

Седмица на моето училище се проведе във II ОУ „Д-р П. Берон” в Шумен. Днес във фоайето на учебното заведение бе подредена изложба на детски рисунки, книжки, лапбук, макети и табла. В Часа на патрона ученици от различни класове припомниха най-важните моменти от историята на училището, рецитираха откъси от "Рибния буквар" и патриотични стихотворения...

публикувано на 05.12.19 в 14:37
Къща-музей

Унгарски Дядо Коледа в музея

Традицията, свързана с Микулаш – унгарският Дядо Коледа, ще бъде представена утре от 10.30 ч. в къща музей „Лайош Кошут“ пред деца от подготвителната група от НУ „Илия Р. Блъсков“ в Шумен. Денят на Микулаш – 6 декември, е един от най-специалните за децата в Унгария. Старецът пристига и оставя малки подаръчета в ботушите на послушните, а за..

публикувано на 05.12.19 в 14:12

Всички ще бдят над деца жертви

Шумен е един от трите града, в които пилотно ще се реализира проектът БОДРОЗИ на Института за социални дейности и практики. Той е насочен към специалистите, които работят с деца, претърпели насилие. Целта е да се подобри взаимодействието между институциите в случаите, при които се налага намесата на полиция, съд и прокуратура, каза ръководителят на..

публикувано на 05.12.19 в 13:31