Професия военен моряк

4
Снимка: Личен архив

„Да поговорим за военните моряци“ е темата на третия пореден публичен разговор, който организират Военното окръжие в Шумен и Радио Шумен. 

Публиката ще има възможност да чуе полезни и любопитни факти за професията от старши лейтенант Веселин Атанасов – асистент в катедра „Електроника“,  факултет „Навигационен“ на Висшето военоморско училище „Н. Вапцаров“ – Варна. Гостът е роден в Шумен и е завършил средното си образование в нашия град.

Христина Димитрова ще ни срещне с младия преподавател . Разговорът със старши лейтенант Веселин Атанасов съвпадна по случайност с деня, в който започна сложна операция по изтегляне на подводницата "Слава" до Белославското езеро. Както знаем,  това е една от гордостите на военомрските ни сили,свалена от въоръжение през 2011 година, а амбициите са да бъде превърната в музей.

Ако желаете да чуете още интригуващи факти и истории от ст. л. Веселин Атанасов, заповядайте в 18 ч. във Военния клуб в Шумен. Презентация ще припомни значими щрихи от 140-годишната история на военоморските сили у нас, а курсанти ще направят демонстрации с дрон, радиоуправляема лодка и морски възли.

Христина Димитрова разговаря със ст. л. Веселин Атанасов. Чуйте звуковия файл!

 Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Езиковата гимназия празнува

Портрет на Никола Вапцаров от 1969 година, рисуван от неизвестен художник, бе реставриран от група шуменски художници и представен в сградата на Профилираната езикова гимназия „Никола Вапцаров“ в Шумен. Творбата е била дълго време в сградата на гимназията, но е намерена в много лошо състояние. На патронния празник на училището портретът бе поставен..

публикувано на 11.12.19 в 14:55

Запази час при зъболекар

Ако не сте ходили на зъболекар тази година или имате останали дейности, побързайте да запишете час за вас или детето ви при стоматолог по избор в цялата страна. Извършените дентални операции по Здравна каса се отбелязват в синята здравна книжка, която трябва да носите при прегледа.  До  края на календарната година всички деца  до 18 години и..

публикувано на 11.12.19 в 14:11

20 000 за ин витро догодина

1599 лева е остатъкът в общинския фонд „Ин витро“ в Шумен след първата година от съществуването му. Подпомогнати са 17 двойки. Това съобщи заместник-кметът по здравеопазване и социална политика д-р Светлана Маркова. 20 000 лева бяха гласувани в тазгодишния бюджет на община Шумен за подпомагане на хора с репродуктивни проблеми, които  правят опити..

публикувано на 09.12.19 в 12:07

Как Гюнайдън стана Георги

Запя "Излел е Дельо хайдутин", когато му предложихме да чуем любимата му песен. Пожела весела Коледа на всички българи у нас и по света. Познаваме го като Гюнайдън Алиев от Севлиево и като великолепен изпълнител на български фолклорни песни. На 44 години той  смени името и вярата си. За мнозина звучи необичайно, за други нелогично, за трети сензационно...

публикувано на 07.12.19 в 20:49

Щастието да помагаш

Съпричастен съм със случилото се с вятърната мелница! Ще разговарям с мои колеги бизнесмени да закупим материали и да започнем от някъде! Това написа Христо Аргилов от Исперих до автора на материала на вятърната мелница край Белинци, която пострада от пожар през септември. Репортажът, който разказваше историята на мелницата,..

публикувано на 07.12.19 в 17:30

"Българската Коледа" при най-малките герои

Апарат за безкръвни изследвания получи от инициативата "Българската Коледа" отделението по неонатология в МБАЛ – Силистра. Как апаратът ще промени работата на специалистите и живота на техните пациенти? Това разказва в репортаж от отделението Сълза Стаменова. Чуйте звуковия файл.

публикувано на 06.12.19 в 14:28
Валентин Върбанов

Мисия дарител

На Никулден отбелязваме Деня на дарителя. Часове преди това пък беше Денят на доброволеца. Снощи в Шумен се състоя среща между екипа на кмета Любомир Христов и дарители, подкрепили здравни, образователни, културни или спортни институции. Сред тях беше и Валентин Върбанов, собственик на "Телепол" - една от знаковите охранителни фирми. Как той..

публикувано на 06.12.19 в 11:20