Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов кувьоз за болницата

Снимка: Ани Петрова, БНР

Нов кувьоз получи болницата в Омуртаг от кампанията "Капачки за бъдеще". Това съобщи за БТА началникът на акушеро-гинекологичното отделение д-р Иван Иванов.

Досега в отделението са разполагали с два кувьоза - единият транспортен, а другият се е ползвал от акушерите и неонатолозите. Той е в здравното заведение вече повече от 30 години.

През миналата година в болницата в Омуртаг са родени 18 недоносени деца, а през тази – 19. "При нас раждат жени от социално-слаби семейства, чиято бременност протича в лоши битови условия. Това е и една от причините да се раждат недоносени бебета", коментира д-р Иван Иванов.

За новородените и за родилките се грижи екип от петима акушер-гинеколози, двама неонатолози и акушерски и медицински персонал.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Опака

Нов заместник-кмет на Опака

Рефие Ахмедова е новият заместник-кмет на община Опака. Тя поема ресор „Образование и социална политика“ и е назначена от средата на август, предава БТА.  Рефие Ахмедова е завършила Шуменския университет „Еп. Константин Преславски“ с образователна степен магистър химик. От 2001 г. досега е била учител в Средно училище „Васил Левски“ в Опака...

публикувано на 02.09.24 в 13:19

Топъл обяд в Антоново

Над 400 души от Антоново и 40 населени места от общината получават топъл обяд по проект, заяви ръководителят на проекта Айсел Ахмедова.  Вече 20 месеца нуждаещи се от подкрепа жители всекидневно имат супа и основно ядене, а веднъж седмично и десерт, по предварително изготвено меню. Стойността на един храноден е 3,64 лв.  Фирмата доставчик е избрана..

публикувано на 02.09.24 в 11:36
Община Антоново

Антоново празнува цяла седмица

50-годишнината от обявяването на Антоново за град ще бъде отбелязана през септември.  По повод юбилея, днес от 10:00 часа в сградата на Народното читалище „Христо Ботев–1921“ ще бъде открита фото изложба „Антоново – 50 години град“.  А в сряда (04.09.) от 18:00 ч. ще се състои тържество за поднасяне на венец пред паметника на Антон Кръстев. От 19:00..

публикувано на 02.09.24 в 08:42

Ремонтират бул. "България"

Започва реконструкцията и рехабилитацията на бул. „България“ в Попово, съобщиха от общината. Дейностите ще засегнат участъците от ул. „29 юни“ до ул. „Ковачевска“ и от ул. „Ковачевска“ до ул. „Раковска“. Ремонтът започва след сключени договори за безвъзмездна финансова помощ, подписани с Държавен фонд „Земеделие“ и МИГ-Попово. Предвидено е..

публикувано на 30.08.24 в 12:32

Удар на пътя

Мъж и жена са пострадали при пътен инцидент в Поповско. Това съобщават от търговищката полиция. Инцидентът станал вчера около 13:50 часа в поповското село Зараево. 18-годишен водач с лек автомобил „Ситроен Ц5“ навлязъл в лентата за насрещно движение. Там се е блъснал в лек автомобил „ВАЗ", управляван от 49-годишен водач.  При удара водачът на..

публикувано на 30.08.24 в 11:44
Първо СУ

Местят 1206 деца заради ремонт

Учениците от I СУ „Св. Седмочисленици“ в Търговище ще се обучават в няколко образователни заведения по време на ремонтите в училището. Решението бе взето на заседание на Общинския съвет.  От началото на учебната година децата от предучилищната група ще се обучават в сградата на ДГ № 3 „Здравец“. Учениците от I до IV клас ще бъдат преместени в сградата..

публикувано на 30.08.24 в 09:04

Емигранти с дар за децата

Жители на Търговище, емигрирали в САЩ, финансират изграждането на детска площадка в село Ловец. До дни в населеното място се очакват да пристигнат съоръженията за игра на подрастващите. С тях ще бъде възстановен кътът в двора на местното читалище, каза за БТА кметът на Ловец Бейе Авджъ.  Населението към момента е около 300 души. Повече от сто са..

публикувано на 29.08.24 в 08:40