Антики в частен дом

Снимка: БТА

Нерегистрирани археологически обекти са открити в дома на 45-годишен жител на Търговище, съобщават от полицията.

Проверката е направена в рамките на специализирана операция за противодействие на престъпления, свързани с културно-исторически ценности. Намерени са 12 антични монети, 3 антични пръстена и 14 различни по вид артефакти.

Предметите са иззети, предстои да бъде назначена комплексна археологическо-нумизматична оценъчна експертиза.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ученици дариха храна на приют за кучета

Ученици от Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“ в Търговище дариха 60 кг храна на животните в Общинския приют за безстопанствени кучета в града. Средствата са събрани по инициатива на децата. Приютът, в който са настанени близо 130 животни, е отворен и за всички граждани, които желаят да полагат грижи за питомците му. Кучетата там се..

публикувано на 13.12.19 в 13:44

Товарен автомобил блъсна възрастен мъж

76-годишен велосипедист е в болницата в тежко състояние след като е бил блъснат от товарен автомобил, съобщават от полицията в Търговище. Инцидентът е станал минути след 9 часа тази сутрин по пътя София – Варна, близо до разклона за село Лиляк. Извършва се оглед на мястото на катастрофата. Движението на МПС в участъка се регулира от екипи на..

публикувано на 13.12.19 в 10:15

Пожар заради непочистен комин

Огнеборци от Омуртаг спасиха къща от опожаряване, информират от Областната дирекция на МВР – Търговище. Пожарът възникнал в покривната конструкция на къща в село Паничино вчера по обед. Огънят унищожил 50 квадрата от покрива.  Пожарникарите изнесли извън къщата мебели и домакинско имущество, за да не бъдат повредени при гасенето на пламъците. В..

публикувано на 12.12.19 в 11:22

Къща горя преди зазоряване

Сигнал за възникнал пожар в къща в с. Овчарово, община Търговище, е получен вчера в 05,30 ч. на тел. 112 в оперативната дежурна част на Районното управление на МВР в Търговище. Къщата е собственост на 46-годишна жена от селото. В резултат на пожара са унищожени около 150 кв. м жилищна постройка, мебели, бяла и компютърна техника. По време на..

публикувано на 11.12.19 в 12:46

Грабеж в счетоводството

Неизвестен извършител чрез използване на техническо средство е повредил балконска врата на първи етаж на сграда на звено „Социални услуги   за пълнолетни лица с умствена недостатъчност“ в с. Медовина, община Попово, и е проникнал в стая на счетоводството. Той разбил метален сейф, откъдето е откраднал 6362 лв., после отнел от шкаф незакрепена..

публикувано на 11.12.19 в 12:36

Кола горя на паркинг

Служители на пожарната в Търговище са реагирали на получен сигнал за възникнал пожар в двигателя на лек автомобил “Опел“ със софийска регистрация, паркиран на паркинг в близост до Търговище. В резултат на инцидента е унищожена ел. инсталацията на автомобила. Вероятната причина за възникването му е техническа неизправност на моторното превозно..

публикувано на 11.12.19 в 12:22

Детска площадка от дарения

Събрани са парите за изграждане на детска площадка в двора на Основното училище "Христо Ботев" в село Камбурово в община Омуртаг. Средствата са осигурени изцяло с дарителска кампания. В средищното училище се обучават 144 деца от 11 населени места от общините Омуртаг и Антоново. „Непрекъснато работим, за да подобрим средата за обучение и..

публикувано на 11.12.19 в 09:58