Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Жена поема ВиК - Шумен

4
Жанета Панайотова
Снимка: Здравка Русева

Жанета Панайотова е новият временно изпълняващ длъжността управител на ВиК – Шумен. Това беше решено на днешното Общо събрание на съдружниците в дружеството. Предложението е на държавата, която притежава мажоритарния дял във ВиК.

Жанета Панайотова работи във „Водоснабдяване и канализация“ от 2017 година, като досега е била главен счетоводител. Тя заменя на поста Илиян Илиев, който управляваше временно дружеството от март. Като основна задача в работата си тя определи проектът за пречиствателна станция за питейни води и довеждащ водопровод.

"Главен приоритет е да продължава дейността по стабилизирането на дружеството, за което предишните директори Илиев и Марков положиха много усилия. Трябва да се преборим и за проекта. Техническите корекции, които се изискват, се извършват в срок. Все още имаме неща за отстраняване, но смятам, че в най-кратък срок ще се справим и проектът ще бъде подаден отново", посочи тя.

Шуменското ВиК-дружество има голям потенциал и върви по правилния път. Ако това продължи, до една година проблеми във ВиК няма да има, заяви досегашният управител Илиян Илиев, който потвърди, че е получил предложение да поеме водното дружество в Перник, но уточни, че тепърва предстоят разговори и преговори.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Номинации за „Наградата на Шумен“

15 предложения за „Наградата на Шумен“ за изкуство и култура са постъпили до края на февруари. Номинациите са в 8 от 10-те категории. Без предложения остават разделите „Публицистика и журналистика“ и „Дейци на културата и дарители“. Индивидуалните номинации в категория „Литература“ са за книгата на Милчо Ванчиков „Ти трябва да се лекуваш“ и за Галена..

публикувано на 04.03.21 в 17:05

Двама кандидати за омбудсман

Двама души са подали документи за участие в конкурса за обществен посредник на община Шумен. Това са юристът Стоян Стоянов и преводачката Светла Петрова. Днес комисията по избора установи, че кандидатите са представили всички нужни документи. На заседанието бяха уточнени и въпросите, които ще бъдат зададени по време на втория етап от конкурса...

публикувано на 04.03.21 в 16:20

Обмислят спиране на плановите операции

Отново се увеличава натискът от пациенти в шуменската болница. След като в края на миналата и началото на тази година в COVID отделенията имаше по около 100 настанени за лечение, сега броят им е близо двойно по-голям – към тази сутрин пациентите със симптоми на коронавирусната инфекция са 188 или близо половината от всички 433 приети в здравното..

публикувано на 04.03.21 в 14:50

188 души в COVID отделенията

Продължават да се увеличават болните с коронавирус в Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен. Към момента в COVID отделенията са настанени 188 пациенти, като 157 от тях са с положителни проби, очакват се резултатите на останалите, съобщи д-р Йорданка Маринова от здравното зеведение. В интензивното отделение има петима пациенти, трима от тях..

публикувано на 04.03.21 в 11:15

Пациентите с COVID-19 се увеличават

187 пациенти със симптоми на коронавирусна инфекция са настанени в шуменската болница. Данните към 11.30 тази сутрин съобщи за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от лечебното заведение. 158 от постъпилите са с потвърдени положителни проби за COVID-19, а останалите 29 очакват резултат.  В интензивното отделение са настанени 6 пациенти, от тях..

публикувано на 03.03.21 в 12:51

Честваме 3 март

Честването на 3 март във Велики Преслав започна тази сутрин в храма „Св. Архангел Михаил” със заупокойна молитва за загиналите за Освобождението. Отслужват я местни свещеници. От 10 часа на градския площад е началото на церемонията по издигане на българския трибагреник, след която кметът на общината Янко Йорданов ще поздрави жителите. За..

публикувано на 03.03.21 в 10:10

Бившият омбудсман – кандидат за депутат

Иван Капралов ще е водач на листата на „Изправи се! Мутри вън!“ в Шумен за парламентарните избори на 4 април. Това обявиха днес от коалицията. Капралов беше два мандата обществен посредник на община Шумен и трябваше да остане на поста до избора но нов омбудсман, но на 17 февруари подаде оставка, която седмица по-късно беше приета от Общинския съвет...

публикувано на 02.03.21 в 19:22