Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледният дух в Радио Шумен

10
Снимка: Радио Шумен

Коледна изложба-базар бе открита днес в Радио Шумен. И тази година тя е подготвена от Центъра за специална образователна подкрепа в града.

„В изработката на коледните подаръци участваха всички учители и деца от Центъра, учениците от 2 б и 4 а клас от СУ „Васил Левски“ – Нови пазар и малчуганите от ДГ „Пролет“ – Нови пазар“. Това каза за Радио Шумен директорката на центъра Николинка Герчева.

Към момента в Центъра се обучават 49 деца, а част от тях се представиха с програма, специално подготвена за предстоящите празници. Пламен, Тони и Дидо отправиха и искрените си пожелания за здраве, щастие и благоденствие към всички наши слушатели.

Средствата от продадените украшения се събират благотворително. Коледна изложба-базар се намира на първия етаж в сградата на Радио Шумен. Всеки, който желае да закупи нещо от нея, може да го направи това всеки делничен ден от 9 до 17 ч.

Чуйте целия репортаж на Жулиета Герова.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

„Пъргавелче“ в Барселона

Детският танцов ансамбъл „Пъргавелче“ с главен художествен ръководител и хореограф Роза Чанова представи българското танцово наследство на Международния фолклорен фестивал в Лор де Мар – Барселона, Испания. Малките „пъргавелчета“ са селектирани сред многобройните ансамбли от цял свят, желаещи да се включат в програмата. Заедно с тях на..

публикувано на 24.09.24 в 15:02

Гуцанов начело на "БСП - Обединена левица"

Борислав Гуцанов повежда листата на “БСП - Обединена левица” в Шумен за предсрочните парламентарни избори. Днес широкото ляво обединение подаде документите си в РИК.  Гуцанов водеше листата и на вота през юни, когато социалистите успяха да си върнат загубения мандат в областта. Второ място в листата поема проф. Катя Кайрякова,..

публикувано на 24.09.24 в 14:46

Измамиха мъж в интернет

С парична сума от 1860 лева бил измамен в интернет 32-годишен мъж от Шумен. Това съобщават от шуменската полиция. Мъжът направил поръчка за закупуване на домакински уред чрез мобилно приложение. Бил подмамен да предостави номера на банковата си карта и пин кода, като малко по-късно установил, че от сметката му липсва сумата от 1862 лева...

публикувано на 24.09.24 в 14:33

Поредна измама по телефона

72-годишна жена от село Венец е била измамена с пари и злато. Тя пропътувала 180 км, за да ги даде на ало измамници. Това съобщават от шуменската полиция. На 20 септември около 10:00 часа жената получила обаждане по телефона от непознат мъж, който се представил за адвокат. Казал, че синът й бил задържан като виновен участник в пътнотранспортно..

публикувано на 24.09.24 в 13:23

Моторист пострада тежко

52-годишен мъж от Кюстендил е с опасност за живота след пътнотранспортно произшествие на АМ “Хемус“. Това съобщават от шуменската полиция. Около 17:55 часа при движение на мокра настилка водач на мотоциклет "Хонда" с кюстендилска регистрация загубил контрол и паднал на пътното платно. Бил ударен от водач на лек автомобил "Ситроен Ксара“, който не..

публикувано на 24.09.24 в 12:13

Мотоциклетист се заби в ограда

36-годишен мотоциклетист от село Ивански е пострадал при пътнотранспортно произшествие, съобщават от шуменската полиция.  Пътният инцидент станал минути след полунощ на 23 септември. При управление на мотоциклет „Кавазаки“ в село Ветрище мъжът загубил контрол и се ударил в ограда на къща.  Водачът е откаран за преглед в шуменската болница, където е..

публикувано на 24.09.24 в 12:05

Поход на Шуменското плато

Поход до скалния манастир над село Хан Крум организира дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“ на 28 септември, събота. Инициативата е по повод Световния ден на туризма, който се отбелязва на 27 септември. Походът е насрочен за 10:00 часа, а началната точка е Летния информационен център на ДПП „Шуменско плато“, който се намира на паркинга до..

публикувано на 24.09.24 в 11:54