Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кола изгоря като факла

Снимката е илюстративна
Снимка: Pixabay

Служители на Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Търговище са реагирали на получен сигнал за възникнал пожар в двигателя на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с търговищка регистрация по врене на движение на моторното превозно средство в областния град.

В резултат на инцидента автомобилът е унищожен. Няма пострадали хора.

Вероятната причина за произшествието е техническа неизправност – спукан бензинов маркуч.

Техни колеги от РСПБЗН-Омуртаг са погасили пожар, възникнал в гаражно помещение в Омуртаг. В резултат са унищожени 50 кв м покривна конструкция, бяла и компютърна техника и мебел. Спасена от огъня е постройката. Пожарът е погасен от два екипа служители с два противопожарни автомобила. За гасенето му са използвани 10 400 л вода. Вероятната причина за възникване на инцидента е късо съединение.

Екип служители на РСПБЗН-Попово са погасили без преки материални загуби пожар, възникнал в коминно тяло на къща в с. Посабина, община Попово. Пожарът е предизвикан от неправилно ползване на отоплителен уред – коминът е бил необезопасен.

Служители на РСПБЗН-Антоново са се отзовали на получен сигнал за необходимост от отводняване на машинно отделение на помпена станция в с. Малоградец, община Антоново, и са отводнили помещението.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Митко Стайков - областен управител на Търговище

13 милиона за безводния Омуртаг

13.215 милиона лева са осигурени за подмяна на ВиК инфраструктурата в Омуртаг. Жителите на града са на тежък воден режим от години. Преди дни те излязоха на протест, искайки нормално водоподаване. Парите са от Българския ВиК холдинг, а някои от процедурите вече са минали, каза областният управител на Търговище Митко Стайков...

публикувано на 02.12.20 в 11:50
Язовир

Министърът търси вода

Максимално бързо да приключи осигуряването на алтернативни водоизточници за питейно-битово водоснабдяване на жителите на област Търговище. Това е разпоредил министърът на околната среда и водите Емил Димитров.  На работна среща е обсъдена възможността в най-кратки срокове да започнат проектни работи за осигуряване на вода за..

публикувано на 02.12.20 в 09:36
Центърът за кръвна плазма във Варна

И в Търговище набират донори

Подбор на донори на реконвалесцентна плазма ще започне през януари в Отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ – Търговище. Там ще се извършва стандартното кръводаряване, а самата процедура по отделяне на плазмата ще се осъществява в Регионалния център по трансфузионна хематология във Варна. Дарители могат да бъдат преболедували и в..

публикувано на 01.12.20 в 15:38

Поредна жертва сред учителите

Директорът на Второ начално училище "Васил Левски" в Омуртаг Татяна Петрова е починала след зараза с COVID-19, потвърди за БТА началникът на Регионалното управление на образованието Елка Станчева. Петрова ръководи учебното заведение в продължение на 27 години. Тя е петата жертва на коронавирусната инфекция сред учителите в Търговищка област. Към..

публикувано на 01.12.20 в 13:28

Търсят най-красивата украса

Обявиха началото на конкурса на Община Търговище за най-атрактивна празнична украса. Заради противоепидемичните мерки той ще се проведе изцяло онлайн, на фейсбук страницата „Да украсим за Коледа община Търговище“. Категориите в конкурса са две. Първата от тях е за най-атрактивна външна празнична украса на сграда/балкон. Втората е за най-атрактивна..

публикувано на 01.12.20 в 11:10

Евакуираха цял вход в полунощ

Близо 20 живеещи в блок в квартал „Запад“ 3 в Търговище са били евакуирани временно тази нощ заради пожар, съобщават от полицията. Сигналът за произшествието е получен около 15 минути преди полунощ. Установено е, че в избеното помещение са паднали запалени сажди от завършващо там коминно тяло, вследствие на което са се възпламенили намиращите се..

публикувано на 01.12.20 в 11:00

Снегорини в готовност

Всички пътища на територията на община Търговище са проходими, съобщават от местната администрация. Няма заледени участъци. Във връзка с очакваните ниски температури през тази нощ и утре сутринта Общинското предприятие БКС ще обработва улиците в града и пътната мрежа. Предприятието разполага с необходимите количества материали за обработка...

публикувано на 30.11.20 в 09:39