Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нова зала и клуб за фитнес

4
Снимка: Община Ценово

Нова празнична зала и клуб за фитнес отвориха врати в ценовското с. Долна Студена. Ремонтните дейности се извършиха със средства от бюджета на община Ценово.

„Жителите на Долна Студена имаха нужда от двете зали. В селото има много деца и млади хора, които желаят да се повеселят и да спортуват. В селото досега нямаше зала, която да събира толкова хора“, каза кметът на селото Николай Стойчев.

Празничната зала „Янтра“ има капацитет за 120 души. Фитнес клубът е оборудван с професионални уреди за тренировки. Залата е напълно безплатна за посещение. Предвидено е фитнес инструктор да дава указания за тренировките на начинаещи и напреднали.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Почит към основателя на Ивановския скален манастир

На 18 януари Българската православна църква почита паметта на св. Йоаким, патриарх Търновски – основателя на скалния манастир „Св. архангел Михаил“ край русенското село Иваново. Краткото житие на светеца разказва, че той приел монашеството в Света гора, след което, заедно с трима свои ученици, изкопал скална църква в близост до Красенската крепост,..

публикувано на 18.01.20 в 11:06

Бомбаджията остава в ареста

51-годишният Митко Митев, който в понеделник взриви шашка тротил в дома си в град Ветово, ще остане за постоянно в ареста. Това постанови съдът при днешното разглеждане на мярката му за неотклонение. Има опасност Митко Митев, обвинен в притежание на голямо количество взривни материали, да навреди на себе си и на околните, затова съдът му наложи..

публикувано на 17.01.20 в 16:47

Проверки в задния двор

За пореден месец в Русенско не са открити нови случаи на африканска чума по свинете както по домашни животни, така и в индустриалните обекти. Това стана ясно от проведената днес областна епизоотична комисия. Като притеснителен беше отчетен фактът, че на територията на Сливенска област има зараза в обект от тип „заден двор“. Именно затова в Русенско..

публикувано на 17.01.20 в 11:54

Деца с фалшиви столевки

Полицията в Русе задържа двама ученици, които са разпространявали фалшиви банкноти от 100 лева. Момчетата успели да ги развалят два пъти в павилион за вестници, но при третия опит се провалили. Това съобщи БНТ. Учениците са на 17 и 18 години. Решили да изкарат лесни пари. Снабдили се със столевки от мъж, който ги ксерокопирал за реклама и..

публикувано на 16.01.20 в 16:44

Съхраняват българската памет

Възможностите за организиране и провеждане на съвместни научни, културни и спортни инициативи между област Русе и район Тараклия бяха обсъдени по време на среща между областния управител Галин Григоров и председателя на район Тараклия Иван Паслар. От срещата тази сутрин стана ясно, че през пролетта ще завърши процесът по трансформиране на..

публикувано на 16.01.20 в 11:25

Кметове под прицел

Общинската избирателна комисия във Ветово ще разгледа два сигнала, подадени срещу двама от избраните кметове - на общинския д-р Мехмед Мехмед и на село Смирненски Салих Салиев. Според жалбите и двамата са нарушили закона за местната власт и не са прекратили участието си в търговски дружества. Според подадения вчера сигнал кметът на Ветово д-р..

публикувано на 15.01.20 в 16:07

От болницата в ареста

51-годишният инженер по пиротехника от Ветово, който взриви в имота си шашка тротил, днес ще бъде изписан от болницата в Русе и ще бъде отведен в следствения арест за 72 часа. В петък прокуратурата ще иска от съда да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение.  Общото количество взривни материали, открити в къщата на 51-годишния минен..

публикувано на 15.01.20 в 09:42