Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Няма желаещи да работят в спешните отделения

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Кадровата криза в лечебните заведения е сериозна, но най-тежко е положението в Спешното отделение. Това каза за Радио Шумен директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра д-р Даниела Костадинова. "В Спешното отделение дежурят само млади колеги, които нямат специалност, нямат и опит, и то на платени дежурства, защото абсолютно никой не желае да работи в спешните отделения", допълни д-р Костадинова. Тя коментира, че разделянето на спешната помощ на спешни отделения и на центрове за спешна медицинска помощ само е задълбочила кадровият дефицит, тъй като в момента и на двете места специалистите не достигат. Силистренската болница е от тези в страната с най-висока средна възраст на лекарите. В момента специализантите там са 11.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Парите на Силистра

Публично обсъждане на проекта за бюджет на община Силистра за 2020 г. бе организирано днес. Макрорамката на бюджета е 40 362 826 лева без преходни остатъци. Основната цел на проекта е чрез приоритетите да продължат политиките на развитие като подобряването на качеството на публичните услуги, предоставяни от общината, осигуряване на финансови..

публикувано на 20.01.20 в 16:29

Мъгли в Североизтока

Мъгли има на места в Североизточна България, съобщават от Областните пътни управления. В цяла Силистренска област видимостта е между 50-60 и 100 метра. Температурите са от 0° до 2°. В Исперих видимостта е до 50 метра, а по високите места в района на Разград - до 200-250 метра. Там, където има мъгли, пътните настилки са мокри. Температурите в Разградска..

публикувано на 17.01.20 в 06:48

Мерят радона у дома

Започва измерване на стойностите на радон в жилищата на доброволци от област Силистра, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Поставянето на детектори  ще започне на 20 януари. Уредите ще стоят в сградите до януари 2021-ва. Проучването в Силистра е част от национално  по поръчка на Министерство на здравеопазването и ще  послужи за..

публикувано на 16.01.20 в 09:18

Старец падна от седмия етаж

92-годишен мъж е починал в Силистра, след като паднал от 7-ия етаж на блока, в който живее. Това съобщават от полицията. Сигналът за откритото тяло на мъжа е получен малко след 7 ч. тази сутрин на тел. 112. Към момента няма данни за насилствено причинена смърт. Дежурна оперативна група на Районното управление извършва оглед на адреса...

публикувано на 15.01.20 в 13:02

Пипнаха иманяр на пътя

34-годишен е задържан, след като е установен с археологически обекти, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра. В края на миналата седмица по пътя между селата Айдемир и Сребърна полицейски служители спрели лек автомобил „БМВ“ и при проверка намерили у 34-годишен мъж, пътувал в..

публикувано на 13.01.20 в 12:16

Пиян в схватка с полицаи

44-годишен мъж е задържан за причинени леки телесни повреди на двама полицейски служители при изпълнение на служебните им задължения, съобщават от силистренската полиция. Деянието било извършено вчера в областния град на път към Центъра за спешна медицинска помощ, където мъжът бил отведен за вземане на кръвна проба, след като катастрофирал с..

публикувано на 13.01.20 в 11:40

Двойна радост - четири бебета

Деян и Марина, първите бебета на Община Силистра за 2020 година, днес бяха изписани от болницата. Близнаците проплакаха на 3-ти януари в акушеро-гинекологичното отделение на многопрофилната болница в дунавския град. Майката Соня Маринова беше най-развълнувана при изписването днес. Тя сподели, че със съпруга й планирали второ дете, но сега е щастлива,..

публикувано на 09.01.20 в 15:11