Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Разкриха убийство за нула време

4
Снимка: Радио Шумен

Пълни самопризнания е направил задържаният за убийството в Шумен, обяви окръжният прокурор в града Маргарита Георгиева.

След спречкване в събота по обяд 19-годишният Марин Маринов бе наръган с нож и почина заради тежка кръвозагуба. Разследващите полицаи са открили ножа, с който е извършено нападението, в дома на арестувания младеж, също на 19 години.

Извършителят на тежкото престъпление е установен и задържан три часа след инцидента, обясни ръководителят на Областната дирекция на МВР в Шумен.

„Случаят бе много сложен. Извършителят бе абсолютно неизвестен. Няма странични свидетели. Страшно трудна бе работата по това престъпление“, каза ст. комисар Ялчън Расим.

„Проблемът е, че на оживено място, където друг път изобилства от насъбрани хора, този път не е имало никого, освен тримата участници в спречкването“, добави окръжният прокурор Маргарита Георгиева.

„Установено е, че млад мъж е пресрещнал двама младежи на 18 и 19 години. Възникнал е спор между тях, разменили си реплики. Стигнало се е и до физически сблъсък. След което непознатият намушква 19-годишния младеж в областта на корема. Извършителят бяга в неизвестна посока, а пострадалият, придружен от приятеля си, отива в спешния център на шуменската болница“, добави директорът на полицията.

Раненият Марин Маринов е приет там по спешност, където малко по-късно е починал.

Причините за фаталното спречкване все още се изясняват, допълни директорът на шуменската полиция.

Участниците в спречкването не се познават и са с чисто съдебно минало. „И тримата са от ромски произход. Това са младежи, не е имало никаква причина за този конфликт“, уточни Маргарита Георгиева.

Извършени са претърсвания в дома на задържания. Там са открити ножът и други предмети, които имат връзка с нападението. „Те са на изследване, очакваме до края на работния ден резултати. Процесът на разследване едва сега започва.“, обясни окръжният прокурор.

Предстои да излязат и резултати от изследвания, които ще покажат дали жертвата и нападателят са били под въздействието на наркотични вещества или алкохол, допълни Георгиева.

Починалият Мартин е дете на социално слабо семейство, отглеждан е в социални домове и защитени жилища, обясни окръжният прокурор.

От прокуратурата ще поискат задържане под стража за 19-годишния нападател.Галерия