Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Разкриха убийство за нула време

4
Снимка: Радио Шумен

Пълни самопризнания е направил задържаният за убийството в Шумен, обяви окръжният прокурор в града Маргарита Георгиева.

След спречкване в събота по обяд 19-годишният Марин Маринов бе наръган с нож и почина заради тежка кръвозагуба. Разследващите полицаи са открили ножа, с който е извършено нападението, в дома на арестувания младеж, също на 19 години.

Извършителят на тежкото престъпление е установен и задържан три часа след инцидента, обясни ръководителят на Областната дирекция на МВР в Шумен.

„Случаят бе много сложен. Извършителят бе абсолютно неизвестен. Няма странични свидетели. Страшно трудна бе работата по това престъпление“, каза ст. комисар Ялчън Расим.

„Проблемът е, че на оживено място, където друг път изобилства от насъбрани хора, този път не е имало никого, освен тримата участници в спречкването“, добави окръжният прокурор Маргарита Георгиева.

„Установено е, че млад мъж е пресрещнал двама младежи на 18 и 19 години. Възникнал е спор между тях, разменили си реплики. Стигнало се е и до физически сблъсък. След което непознатият намушква 19-годишния младеж в областта на корема. Извършителят бяга в неизвестна посока, а пострадалият, придружен от приятеля си, отива в спешния център на шуменската болница“, добави директорът на полицията.

Раненият Марин Маринов е приет там по спешност, където малко по-късно е починал.

Причините за фаталното спречкване все още се изясняват, допълни директорът на шуменската полиция.

Участниците в спречкването не се познават и са с чисто съдебно минало. „И тримата са от ромски произход. Това са младежи, не е имало никаква причина за този конфликт“, уточни Маргарита Георгиева.

Извършени са претърсвания в дома на задържания. Там са открити ножът и други предмети, които имат връзка с нападението. „Те са на изследване, очакваме до края на работния ден резултати. Процесът на разследване едва сега започва.“, обясни окръжният прокурор.

Предстои да излязат и резултати от изследвания, които ще покажат дали жертвата и нападателят са били под въздействието на наркотични вещества или алкохол, допълни Георгиева.

Починалият Мартин е дете на социално слабо семейство, отглеждан е в социални домове и защитени жилища, обясни окръжният прокурор.

От прокуратурата ще поискат задържане под стража за 19-годишния нападател.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Урок по добрина за шуменски деца

"Дарението е предадено, искам сърдечно да благодаря, че отразихте нашия клас. Децата са възхитени, че жестът им е отразен в статия . За доброто трябва да се говори, за да става все по-голямо ! Благодаря ви! С вас дадохме пример за добро на едни подрастващи деца". Това ни е написала нашата слушателка Мария Миленова. Радио Шумен припомня, че родителите..

публикувано на 04.12.20 в 16:43
Паметник

Шумен благодари на дарителите

В навечерието на Деня на дарителя, 6 декември, 100 фирми, сдружения и граждани, помогнали при реализацията на значими обществени каузи в Шумен през 2020 година, получиха (лично и по куриер) специални благодарствени писма и сертификати. От общинската администрация съобщават, че традиционното тържество за Деня на дарителя тази година няма да се проведе..

публикувано на 04.12.20 в 14:53

Билкарите на отчет

Билкозаготвителите трябва да предадат годишните си отчети до 20 януари. За това напомнят от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Шумен. Отчетите трябва да съдържат информация за събраните, изкупени, реализирани и налични количества лечебни растения в складовете, както и копия на издадените позволителни за ползване на билки от..

публикувано на 04.12.20 в 14:29

Няма новозаразени ученици

65 жители на област Шумен са с положителен PCR тест от 3 декември, съобщиха от РЗИ. Най-много са заразените в община Шумен – 48. В цялата област са регистрирани нови случаи без община Никола Козлево. На 3 декември няма установени с положителен тест за коронавирус ученици. Най-възрастният е мъж на 77 години и е от с. Мадара. Най-младият..

публикувано на 04.12.20 в 11:52

МБАЛ - Шумен най-натоварена в страната

253 пациенти са приети за лечение на COVID-19 в МБАЛ - Шумен. Чакащи резултат от PCR тест са 51, останалите са с потвърден резултат. В интензивното отделение са шестима, а петима от тях са интубирани. В шуменската болница 59% от леглата са заети с COVID болни. Превърнати в COVID отделения са Инфекциозното, Първо вътрешно, Второ вътрешно в Нови..

публикувано на 04.12.20 в 11:46

Полицията бди на 8 декември

Ще бъде осъществяван стриктен контрол по спазването на въведените противоепидемични мерки във връзка с предстоящия празник на студентите 8 декември, съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен. Няма да се допуска организиране и провеждане на събирания и тържества от частен характер с присъствие на повече от 15 човека. За целта служители..

публикувано на 04.12.20 в 11:18

Много млад и много пиян зад волана

Задържаха 18-годишен пиян шофьор в Шумен. Младежът бил зад волана на лек автомобил Шевролет „Матиз“ с шуменска регистрация, когато бил спрян за проверка от автопатрулен екип. Младият шофьор лъхал на алкохол. Пътните полицаи го тествали с дрегер, който отчел 2,08 промила алкохол в издишания въздух. Водачът не е дал кръвна проба за анализ...

публикувано на 04.12.20 в 10:34