Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Награди от СБУ

Снимка: СБУ

Най-добрите си социални партньори награди Синдикатът на българските учители. За първи път тази година се отличава и  началник на Регионално управление на образованието. Десет от наградените са от Североизточна България.

В Шуменска област това са Лиляна Николова, председател на общинския координационен съвет на Синдиката, директорът на Средното училище „Сава Доброплодни“ в Шумен д-р Албена Иванова и кметът на Никола Козлево Ешреф Реджеб. Това съобщи за Радио Шумен председателят на Синдиката Янка Такева.

В Силистренска област отличените социални партньори на синдиката на учителите са директорът на Основното училище „Св. св. Кирил и Методий“ в областния град Георги Тончев и синдикалистът Валентина Георгиева, председател на общинската структура на Синдиката в Тутракан.

В Русе наградата за добър синдикален партньор е на Енчо Енчев, зам.-кмет на община Русе. Наградата му е присъдена в качеството му на бивш директор на основно училище „Ангел Кънчев“ в крайдунавския град. Наградена е и синдикалистката от Русе Маргарита Георгиева.

В Търговище най-добри социални партньори са директорът на Центъра за специална образователна подкрепа в града Йорданка Маринкова и началникът на регионалното управление на образованието Елка Станчева.

В Разград за добър партньор на СБУ е отличена Нешка Христова, директор на професионалната гимназия „Шандор Петьофи“.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова яслена група в Шумен

Нова яслена група да бъде разкрита в ЦДГ “Братя Грим“ в кв. „Тракия“ в Шумен. Това гласуваха съветниците от Постоянната здравна комисия на Шуменския общински съвет. „Има желаещи, защото кварталът се разраства. Ще бъде осигурен и персонал.“, поясни директорът на детската градина Евгения Цветанова. Конфликтна точка на сесията на 28-ми юли..

публикувано на 23.07.24 в 16:59

Заедно срещу огъня

Над 290 000 лева са събрани в първите шест дни на кампанията, обявена от Националната асоциация на доброволците в България.  Заради големите пожари от организацията отправиха призив за дарения, с които да бъдат осигурени оборудване и инструменти за доброволците. С част от средствата вече са поръчани ранцеви пожарогасители, такива са получени и като..

публикувано на 23.07.24 в 09:34

Жълт код за бури днес

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевична дейност издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи за 21 области в страната. То е в сила и за пет области от Североизтока – Шумен, Разград, Силистра, Търговище и Русе. Днес въздушната маса над страната ще остане неустойчива, сочи прогнозата на НИМХ...

публикувано на 23.07.24 в 09:02

Адреси без ток

Ето къде няма да има ток днес заради профилактика и ремонтни дейности: Разградска област За времето от 08:30 ч. до 17:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в част от областния град – улиците „Мидия“, “Сребърна“ и „Полковник Марков“. По същото време без електричество ще бъде и Цар Калоян – улиците „Черно море“,..

публикувано на 23.07.24 в 08:57
Димитър Главчев

Служебният премиер онлайн

Служебният премиер Димитър Главчев ще отговаря на въпроси на граждани и медии пряко на страницата на Министерския съвет във Фейсбук днес от 10:00 часа. Могат да се задават въпроси както по време на излъчването, така и предварително под анонса в социалната мрежа. Сред публикуваните въпроси са такива, свързани с мерките срещу пожарите, както и..

публикувано на 23.07.24 в 08:24

Денят започва със слънце

Между 18° и 23° бяха температурите в 6:00 ч. тази сутрин в региона. В Шумен са измерени 21°, атмосферното налягане е 987 хектопаскала – малко по-високо от средното за месеца, слабо ще се колебае, а относителната влажност на въздуха - 83%. Днес предиобед ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна..

публикувано на 23.07.24 в 07:14

ПП-ДБ върнаха мандата

Президентът Румен Радев връчи днес втория проучвателен мандат за кабинет на втората по големина политическа сила в Народното събрание ПП-ДБ. Още миналата седмица обаче от коалицията заявиха, че нямат нужната подкрепа за съставяне на правителство и ще върнат папката празна. "Отговорът след проведените разговори е, че това не може да се случи..

публикувано на 22.07.24 в 11:22