Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Младежки център на Шуменското плато

Снимка: uniconbg.com

Да бъде изграден Младежки център в Шумен с европейски средства предлага в докладна записка кметът Любомир Христов. За целта общината трябва да кандидатства с проект пред Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, за което е необходимо решение на Общинския съвет.

Идеята е да бъде създаден Младежки център, покриващ високи стандарти за работа с млади хора, предоставящ комплексни услуги и осигуряващ разнообразие на дейностите, който да отговаря на нуждите и желанията на младите шуменци, включително и тези от уязвимите групи.

Основно ще се работи с младежи на възраст между 15 и 29 години; ученици, застрашени от отпадане или отпаднали от образователната система; младежи в риск от етническите малцинства; младежи в риск, живеещи в малки и отдалечени населени места или в икономически по-слабо развити райони; млади безработни хора.

Финансовата помощ за конкретен проект е от 1 500 000 евро до 2 000 000 евро. По процедурата няма изискване за съфинансиране. Проектът ще се изпълнява в рамките на 36 до 50 месеца.

Община Шумен ще кандидатства в процедурата за изграждане на Младежки център в сградата на Общинска база за отдих на деца и ученици (бившата санаториална детска градина), която се намира на Шуменското плато.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Късо съединение в ел. табло

Късо съединине в ел.таблото в сградата на старата поликлиника в Шумен вдигна на крак три екипа на пожарната този следобед. Там се помещават лекарски кабинети. Сигналът за задимяване и миризма бе получен малко преди 16:00 ч. На място пристигналите огнеборци провериха всички помещения в сградата, проблем са открили само в ел.таблото. Няма пострадали..

публикувано на 17.01.21 в 17:21

Сигнал за пожар проверяват шуменски огнеборци

Сигнал за задимяване в сградата на старата поликлиника в Шумен е получен в противопожарната служба. Три пожарни екипа са на мястото в момента и правят оглед на помещенията в сградата. Очаквайте подробности!

публикувано на 17.01.21 в 15:51

Седмична прогноза 18-24 януари

В понеделник облачността ще е променлива, на места намаляваща до слънчево. Ще духа слаб, по Черноморието до умерен западен вятър. Минималните температури ще са между -9° и -4°, а максималните между -3° и 2°. През периода вторник – четвъртък облачността ще е променлива с повече слънчеви часове във вторник и четвъртък. Вятърът в четвъртък ще..

публикувано на 17.01.21 в 14:59

Още два смъртни случая

Две жени с COVID-19 са починали вчера в Шумен, съобщи д-р Йорданка Маринова от Многопрофилната болница. Те са на възраст 78 и 79 години. Към момента в лечебното заведение от коронавирусна инфекция се лекуват 114 души, 85 оттях са с положителни проби, а останалите 29 чакат резултати от направените тестове. В интензивното отделение тази сутрин има..

публикувано на 17.01.21 в 10:08

Убита сърна на пътя

Сигнал за убита сърна на главния път Шумен – Силистра, в района на село Венец, е получен в Агенция „Пътната инфраструктура“ минути преди 6 ч. тази сутрин. Според дежурния в Областното пътно управление в Шумен най-вероятно животното е било ударено от автомобил. Случаят е сигнализиран в полицията. Сърната вече е отстранена от пътя.

публикувано на 17.01.21 в 09:35

Земетресение в Шумен

Три труса са усетени тази нощ на територията на община Шумен. По данни на Европейският сеизмологичен център те са с магнитуд между 2,3 и 3,2 по Рихтер. Първият е бил в 23.29 ч. с епицентър между селата Радко Димитриево и Ивански, вторият в 23.47 ч. в село Дибич и третият с епицентър Шумен в 00.06 ч. Няма инфорамация за пострадали и нанесени щети.

публикувано на 17.01.21 в 07:39

Застудяването ще продължи

Тази сутрин в Североизточна България най-ниските температури са измерени в Шумен и Разград по -8 градуса, в Силистра -7, Търговище -6 и в Русе -5 градуса. Днес ще преобладава облачно време, почти без валежи. Ще духа слаб до умерен, по крайбержието временно силен вятър от север, следобед ще се завърти от север-северозапад и ще започне да отслабва...

публикувано на 17.01.21 в 07:36