Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Младежки център на Шуменското плато

Снимка: uniconbg.com

Да бъде изграден Младежки център в Шумен с европейски средства предлага в докладна записка кметът Любомир Христов. За целта общината трябва да кандидатства с проект пред Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, за което е необходимо решение на Общинския съвет.

Идеята е да бъде създаден Младежки център, покриващ високи стандарти за работа с млади хора, предоставящ комплексни услуги и осигуряващ разнообразие на дейностите, който да отговаря на нуждите и желанията на младите шуменци, включително и тези от уязвимите групи.

Основно ще се работи с младежи на възраст между 15 и 29 години; ученици, застрашени от отпадане или отпаднали от образователната система; младежи в риск от етническите малцинства; младежи в риск, живеещи в малки и отдалечени населени места или в икономически по-слабо развити райони; млади безработни хора.

Финансовата помощ за конкретен проект е от 1 500 000 евро до 2 000 000 евро. По процедурата няма изискване за съфинансиране. Проектът ще се изпълнява в рамките на 36 до 50 месеца.

Община Шумен ще кандидатства в процедурата за изграждане на Младежки център в сградата на Общинска база за отдих на деца и ученици (бившата санаториална детска градина), която се намира на Шуменското плато.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Луди Млади" пак на върха

Танцов състав „Луди Млади” при СУ „Сава Доброплодни” в Шумен се завърна с две първи места от националния конкурс „Път към славата”, провел се в София . Танцьорите от състава участваха в две възрастови групи – четвърта (до 18 години), в която момичетата направиха своя дебют с танца „Лазарки” (хореография: Маргарита Дикова), и пета възрастова група..

публикувано на 18.02.20 в 16:58

Ликвидират два язовира

Малките общински водоеми край селата Кочово и Драгоево в община Велики Преслав няма да се експлоатират повече, реши днес Общинският съвет. Няма стопански интерес към двете съоръжения, състоянието им не е добро, а поддръжката скъпа, обясни кметът Янко Йорданов, който иска премахването им. Съветници питаха дали общината е използвала и други..

публикувано на 18.02.20 в 16:40

Справки в НАП

До 28 февруари предприятията и самоосигуряващите се лица, които са изплатили през 2019 г. доходи на физически лица, включително и от трудови правоотношения, са длъжни да представят в НАП справка за платените суми по електронен път. Това съобщиха от териториалното бюро в Шумен. В справката се обявяват изплатените през годината доходи,  удържаните..

публикувано на 18.02.20 в 16:03

Почти цял Шумен без вода

Спират водата в голяма част от Шумен. Това съобщиха от ВиК Шумен. Причината е авария водопровод, който захранва кварталите "Добруджа", "Тракия" и „Еверест“. Вода няма да има в района на кооперативния пазар. Екипи на дружеството вече работят по отстраняването на проблема. Очаква се вода да потече от чешмите в 21 ч. тази вечер.

публикувано на 18.02.20 в 15:21

Обещанията на кмета

Управленската програма на кмета на Шумен Любомир Христов и екипа му за настоящия мандат влиза като докладна записка за предстоящото заседание на Общинския съвет, насрочено за 27 февруари. В документа градоначалникът разделя приоритети в няколко направления. В икономическо отношение като важни цели се посочват привличането на български и чуждестранни..

публикувано на 18.02.20 в 12:38

Червеното злато на България

Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ ще бъде домакин на среща „Шафрановият минзухар – червеното злато вече е в България“ на 20 февруари. В нея ще участва Хасан Тахиров – председател на Българската национална асоциация на производителите на шафран и биологични шафранови продукти. Срещата ще се проведе от 11 ч. в зала 318 на..

публикувано на 18.02.20 в 11:32
Архив

На кафе и сладки изкушения

Общинското предприятие „Туризъм, публични прояви и атракции“ кани шуменци и гостите на града в Международния ден на екскурзовода – 21 февруари, петък, от 10.00 ч. в двора на къща „Д-р Верби“ да присъстват на откриването на новото заведение „Куфатария“. С кафе, приготвено на пясък, сладки изкушения и малък комплимент ще бъдат посрещнати всички..

публикувано на 18.02.20 в 11:13