Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без ток в региона днес

Снимка: Енерго Про

Жители на Силистра и Тутракан ще останат без ток днес заради неотложни ремонти и профилактика на съоръженията. В областния град от 13 ч. до 17 ч. ще е прекъснато захранването на отделни адреси по улиците „Генерал Адриянов“, „Генерал Попов“, „Д-р Атанас Янков“, „Петър Мутафчиев“, „Първи октомври“, „Страцин“, „Тодор Пеев“ и „Юри Венелин“.

В Тутракан от 9 ч. до 12 ч. без ток ще са абонатите по улиците „Димитър Благоев“, „Любен Каравелов“, „Трети март“, „Лом“ и „Петко Рачов Славейков“, а от 13 ч. до 16 ч. – по улиците „Сакар планина“, „Камчия“, „Генерал Тошев“, „Силистра“ и „Царевец“. Временни смущения са възможни в останалите райони на града.

В Разград е планирано обезопасяване на съоръженията. Поради тази причина от 8,30 ч. до 17 ч. ток няма да има в местността „Пчелина“ и в сградата на Областната дирекция на МВР. В областта от 9 ч. до 13 ч. ще е спряно електроподаването в селата Равно и Каменово, а през целия ден прекъсвания за кратко се очакват в Раковски.

Поради неотложни ремонти на съоръженията в Омуртаг от 13,30 ч. до 15,30 ч. днес в града ток няма да има по улица „Люлин“ и по част от улиците „Витоша“, „Вардар“ и „Марица“.

Пълната информация за плановите прекъсвания може да откриете ТУК.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Годишни библиотечни награди

Годишните награди за постижения в библиотечната професия бяха връчени днес в Регионалната библиотека „Партений Павлович" в Силистра. Носител на наградата „Библиотекар на годината“ е Галина Салъф от библиотеката при Народното читалище „Светлина 1941“ в тутраканското село Преславци. Същото читалище получи приза  „ Подкрепа за библиотеките “ . В него..

публикувано на 26.04.24 в 16:20

Електронен фиш с послание

С писма, написани от семейства, загубили деца и близки при пътнотранспортни произшествия, ще бъдат придружавани изпращаните по пощата електронни фишове за превишена скорост до нарушителите на Закона за движение по пътищата в Силистренско. Така Областната дирекция на МВР се присъединява към Националната кампания „Написах ти писмо“. Идеята е да се..

публикувано на 26.04.24 в 11:29

Намаляват заместник кметовете

Съветниците в Силистра одобриха новата структура на общинската администрация, съобщава БТА.  На днешното заседание на Общинския съвет беше прието предложението на кмета Александър Сабанов за състава на управлениския му екип.  Той включва трима заместник-кметове с ресори „Финанси и икономика“, „Устройство на територията и общинска собственост“ и..

публикувано на 24.04.24 в 12:56

Мъж загина при катастрофа

Тежко пътнотранспортнопроизшествие е станало днес около 10:00 часа на главния път Русе – Силистра в района на разклона за село Сребърна, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал след сблъсък между два леки автомобила, като единият се е движел към Силистра, а вторият в обратна посока.  При произшествието на място е загинал водачът на втория..

публикувано на 24.04.24 в 11:24

Празнично настроение

Училища, детски градини и читалища украсяват Силистра за Великден.  Инициативата е на Общината и е под надслов „Пролетна и празнична Силистра“. Покана за участие е отправена към всички, които имат желание да изработят цветни и шарени кътове за игра или за снимки. Целта е емблематични места в града на брега на Дунав да бъдат украсени,..

публикувано на 23.04.24 в 14:44

Пътник пострада при катастрофа

55-годишен мъж е пострадал при пътнотранспортно произшествие на пътя Русе – Силистра, в близост до Тутракан. Това съобщават от Областната дирекция на МВР – Шумен. Пътният инцидент станал около 11 ч. вчера. Мъжът пътувал в лек автомобил „Дачия“, чийто 46-годишен водач загубил контрол над управлението и колата се преобърнала в скат край пътя...

публикувано на 23.04.24 в 09:27

Блъснаха пиян пешеходец

Пешеходец в нетрезво състояние е пострадал при пътнотранспортно произшествие тази около 05:40 часа по бул. „Македония“ в Силистра.  50-годишният мъж пресичал платното на необозначено за целта място и бил ударен от лек автомобил „Тойота“, управляван от 58-годишна жена.  Пристигналият полицейски екип тествал с дрегер участниците в произшествието...

публикувано на 22.04.24 в 10:13