Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Марихуана в колата

Двама младежи са заловени с наркотици в Шумен. Това са 20-годишен шуменец и 18-годишно момче от село Равда, информират от Областната дирекция на МВР.

Вчера следобед при обход в района на парк „Студентски“ полицаи забелязали паркиран лек автомобил, в който имало двама младежи. Единият се снишил на седалката, което привлякло вниманието на полицаите. При извършената проверка в колата е намерено и иззето пликче с близо 10 грама наркотик, по данни на младежите – марихуана.

Двамата са задържани за срок до 24 часа в Районното управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Искат смяна на директора на ТВ Шумен

Искане за освобождаването на директора на Общинския медиен център в Шумен ще внесе общинският съветник от БСП Венцислав Венков. Предложението за отстраняването на Георги Софронов вероятно ще се разглежда на следващата сесия. Венков настоява и за провеждането на нов конкурс. Припомняме, че още през юли Венцислав Венков се изказа критично за работата..

публикувано на 29.10.20 в 12:43

Огнището в Лозево се разраства

Нови 37 случая са установени в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в шуменското с. Лозево. 12 от положителните проби са на персонала и 25 на потребители на социална услуга. Така общият брой на установените случаи става 66. Всички заразени от персонала на Дома са изведени от работните им места и са карантинирани. Обсъжда се..

публикувано на 29.10.20 в 12:32

Признание за инфекционистите

Екипът на инфекциозното отделението в МБАЛ – Шумен да получи тазгодишната награда „Заслужил лекар/ колектив на община Шумен“. Това реши единодушно Общинският съвет в Шумен. Преди гласуването всички съветници в залата станаха на крака и аплодираха медиците, които в момента са на първа линия.  Радио Шумен припомня, че номинацията на медиците от..

публикувано на 29.10.20 в 11:55

Разкриха схема за измама на чужденци

Схема за парична измама разкриха служители на Областната дирекция на МВР – Шумен. Ч ужденец подал жалба, че превел 3300 евро на български граждани, след като бил заблуден. В хода на досъдебното производство е претърсено жилище на улица "Шейново" в Нови пазар, обитавано от 40-годишна жена.  Иззети са копия на български лични карти, СИМ карти за мобилни..

публикувано на 29.10.20 в 11:18

Кметовете на села с по-високи заплати

С 20% се увеличават заплатите на всички кметове на села в община Шумен от 1 октомври. Това реши Общинският съвет днес. Предложението, внесено от групата съветници на ДПС, беше подкрепено и от общинското ръководство. Парите за заплати на селските кметове са осигурени от държавния бюджет, като за 2020 година определената за община Шумен сума е 311 600..

публикувано на 29.10.20 в 11:07

Безработицата в Шумен е над 10%

6129 безработни от област Шумен са постъпили на работа през деветте месеца на 2020 г. Само през септември в заетост са включени 616 души. Над 82% са намерили реализация на първичния трудов пазар. През изминалия месец в бюрата по труда от областта са заявени 579 работни места. Най-много са от сферата на строителството, преработващата..

публикувано на 29.10.20 в 10:15

Ивански без вода днес

Шуменското село Ивански ще е без вода днес. Това съобщават от ВиК Шумен. Водоподаването ще бъде преустановено от 09:00 до 17:00 поради извършване на планови ремонти на ПС " Ивански " за обслужване на помпени агрегати във връзка с предстоящия зимен сезон.

публикувано на 29.10.20 в 08:18