Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Награди за малки таланти

4
Снимка: Община Разград

105 талантливи деца от Община Разград получиха парични стимули за успехите си през 2019 г. Призьорите от национални и международни състезания и конкурси бяха наградени с грамоти и финансови средства в изпълнение на Мерките за насърчаване на творческите заложби и потребности на деца с изявени дарби. Тези мерки се прилагат от пет години.

Броят на децата, кандидатствали за подпомагане по Мерките, с всяка година се увеличава, като тази година те надвишиха за пръв път цифрата 100. Тази година бе удвоен и общият финансов ресурс спрямо първоначалния преди 5 години, като през 2019 г. сумата бе 20 000 лева.

Кметът Денчо Бояджиев поздрави децата и техните ръководители за постиженията им през 2019 г., като им пожела да постигнат още по-високи успехи през следващата година.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Удари в главата

60-годишен баща е нанесъл средна телесна повреда на 36-годишния си син. Това съобщават от разградската полиция. Скандалът между двамата възникнал в село Стражец около 01.00 часа на 24 юли. Пристигналият на място полицейски патрулен екип установил, че родителят е нанесъл удари в главата на сина си. Възрастният мъж е задържан в РУ-Разград. По случая се..

публикувано на 24.07.24 в 10:08

Влак удари кола на жп прелез

Влак блъсна лек автомобил, няма пострадали хора. Това съобщават от разградската полиция. Сигналът за пътнотранспортното произшествие на жп прелез в исперихското село Тодорово е получен около 10:25 часа на 23 юли. Лек автомобил „Ауди А3“, управляван от 64-годишен водач, преминава през прелеза при мигаща червена светлина на семафора, при което е ударен..

публикувано на 24.07.24 в 10:01

Катастрофа затваря път

Катастрофирал товарен камион е препречил движението по пътя Разград - Попово в района на бившия Военен лагер до село Благоево. Това съобщават от разградската полиция. В момента превозните средства се пропускат в едната лента, като пътят ще бъде затворен изцяло за изтеглянето на гондолата - зърновоз.  Обходният маршрут за всички превозни средства..

публикувано на 24.07.24 в 09:43

Закриха Панаира на киселото мляко

Хиляди гости от целия свят се събраха в Разград за 22-то издание на Панаира на киселото мляко и за Фестивал на народните традиции и художествените занаяти. В рамките на тридневния празник жителите на Разград, гостите и приятелите от страната и чужбина имаха възможност да се докоснат до традициите и културата на различни народи, съобщава БТА...

публикувано на 24.07.24 в 09:26

Таксиджия пострада на пътя

64-годишен таксиметров шофьор пострада при пътнотранспортно произшествие, съобщават от разградската полиция. Сигналът за катастрофата е постъпил на тел.112 около 11:30 часа на 22 юли. Пътувайки в посока Разград, на прав участък след село Ясеновец, водачът губи контрол над управлявания от него автомобил „Дачия“, излиза вляво от пътя и се удря в..

публикувано на 23.07.24 в 09:52

Хайде на панаир!

В третия ден на Панаира на киселото мляко в Разград, от 18:30 ч. ще се проведе открита сцена „Талантите на Лудогорието“. Ще се изявят индивидуални изпълнители, колективи, детски фолклорни състави и клубове за народни танци.  Във вечерния концерт от 20:30 ч.   ще участват Детската танцова школа “Хорце“, Градският мажоретен състав, Фолклорен ансамбъл..

публикувано на 23.07.24 в 09:09

Крадец под стража

Районният съд в Разград уважи искане на прокуратурата за „задържане под стража“ и остави в ареста мъж, обвинен за кражба на златни накити за около 8000 лева.  Обвиняемият е 53-годишен мъж, който е добре известен на органите на реда. Той е многократно осъждан за различни престъпления.  Мярката за неотклонение, наложена от Разградския районен съд,..

публикувано на 22.07.24 в 14:08